Guds fulle rustning

Øvelse  •  Sermon  •  Submitted
0 ratings
· 9 views
Notes
Transcript

Efeserene 6

Ephesians 6:10–20 (Bibelen.)
Til slutt: Bli sterke i Herren, i hans veldige kraft! Ta på Guds fulle rustning, så dere kan stå dere mot djevelens listige knep. For vår kamp er ikke mot kjøtt og blod, men mot makter og åndskrefter, mot verdens herskere i dette mørket, mot ondskapens åndehær i himmelrommet. Ta derfor på Guds fulle rustning, så dere kan gjøre motstand på den onde dag og bli stående etter å ha overvunnet alt. Stå da fast! Spenn sannhetens belte rundt livet og kle dere i rettferdighetens brynje, stå klar med fredens evangelium som sko på føttene. Hold alltid troens skjold høyt! Med det kan dere slukke alle den ondes brennende piler. Ta imot frelsens hjelm og Åndens sverd, som er Guds ord. Gjør dette i bønn, og legg alt fram for Gud! Be alltid i Ånden! Våk og hold ut i bønn for alle de hellige, også for meg. Be om at de rette ordene må bli gitt meg når jeg skal tale, så jeg frimodig kan gjøre evangeliets mysterium kjent, det som jeg er sendebud for også mens jeg er i lenker. Be om at jeg ved evangeliet får frimodighet til å tale slik jeg skal.

Kampen mot makter og åndskrefter

eph 6:12 “For vår kamp er ikke mot kjøtt og blod, men mot makter og åndskrefter, mot verdens herskere i dette mørket, mot ondskapens åndehær i himmelrommet.”
Vi kjemper en kamp, ikke mot kjøtt og blod, altså: vi kjemper ikke mot mennesker, de personene de ser rundt deg er ikke dine fiender. Den plagsomme naboen, sjefen, ektefellen, Putin, de er ikke fiendene dine.
Vår kamp står mot makter og åndskrefter, mot verdens herskere, mot ondskapens åndehær.
Dette er en kamp til døden, det er fullt alvor og noe vi alle står i hver dag.
Fordelen vi har, er at kampen allerede er vunnet, vi har seieren i lomma. For når Jesus døde på korset så: Col 2:15
Colossians 2:15 Bibelen.
Han kledde maktene og åndskreftene nakne og stilte dem fram til spott og spe da han viste seg som seierherre over dem på korset.
Så seieren er allerede vunnet, men det finnes fremdeles rester av denne fienden igjen som ønsker å dra oss med seg i dommen. Derfor har Gud utstyrt oss med et sett med rustning og våpen slik at vi kan gjøre motstand mot fienden og bli stående.
Jeg vil her forsøke å gi en kort beskrivelse av hva de ulike delene av rustningen består av

Sannhetens belte

Den første delen av rustningen er sannhet.
Så hva er sannhet?
Sannhet er det som er ekte, som ikke er løgn, som ikke er falskt.
Djevelen lyver, stjeler og ødelegger, han taler usannheter for å lede oss vill. Så hvordan kan vi bruke sannhet for å stå i mot?
Gud er alltid sann, alt han gjør er sannhet Dan 4:37
Daniel 4:37 Bibelen.
Jeg, Nebukadnesar, lover, priser og ærer nå himmelens konge. For alle hans gjerninger er sanne og hans veier rette. Han kan bøye dem som er hovmodige i sin ferd.»
og Joh 1:14
John 1:14 Bibelen.
Og Ordet ble menneske og tok bolig iblant oss, og vi så hans herlighet, en herlighet som den enbårne Sønn har fra sin Far, full av nåde og sannhet.
Jesus er bringer av sannhet: Joh 1:17
John 1:17 Bibelen.
For loven ble gitt ved Moses, nåden og sannheten kom ved Jesus Kristus.
Guds ord er sannhet:
Joh 17:17 “Hellige dem i sannheten, ditt ord er sannhet.”
Når vi minner oss om sannhetene Gud sier om oss, kan vi stå imot de løgnene fienden sender mot oss. Det står at Guds ord er sannhet, så når vi har bibelen har vi en utømmelig kilde med motangrep.
Fienden kan si at vi ikke er elsket av Gud, Bibelen sier i Rom 8:15-16
Romans 8:15–16 Bibelen.
Dere har ikke fått den ånden som slavene har, så dere igjen skulle være redde. Nei, dere har fått Ånden som gir rett til å være Guds barn, den som gjør at vi roper: «Abba, Far!» Ånden selv vitner sammen med vår ånd om at vi er Guds barn.
Fienden kan si at vi kommer til å gå fortapt uansett, Guds ord sier at Joh 3:16
John 3:16 Bibelen.
For så høyt har Gud elsket verden at han ga sin Sønn, den enbårne, for at hver den som tror på ham, ikke skal gå fortapt, men ha evig liv.
Fienden sier at vi skal gjøre det ene og det andre, at vi trenger all slags regler og ritualer for å kunne tilbe rett, for å kunne være “skikkelige” kristne. Guds ord sier: i Joh 4:23
John 4:23 Bibelen.
Men den time kommer, ja, den er nå, da de sanne tilbedere skal tilbe Far i ånd og sannhet. For slike tilbedere vil Far ha.
Djevelen vil prøve å si til oss at vi aldri kan bli skikkelig fri visst vi ikke realiserer oss selv og den vi selv er, men Jesus sier Joh 8:31-32
John 8:31–32 Bibelen.
Jesus sa da til de jødene som var kommet til tro på ham: «Hvis dere blir i mitt ord, er dere virkelig mine disipler. Da skal dere kjenne sannheten, og sannheten skal gjøre dere fri.»
Vi trenger ikke å stole på oss selv at vi har sannheten, for han har sendt sin Hellige Ånd, som det står i Joh 16:13
John 16:13 Bibelen.
Men når sannhetens Ånd kommer, skal han veilede dere til hele sannheten. For han skal ikke tale ut fra seg selv, men si det han hører, og gjøre kjent for dere det som skal komme.
Når vi tar på oss sannhetens belte kan vi møte djevelen, men han vil aldri ta oss med buksene nede

Rettferdighetens brynje

Fredens evangelium

Troens skjold

Frelsens hjelm

Åndens sverd

Gjør det i bønn

Tenk deg at du er en soldat, jeg var aldri i forsvaret selv så tilgi meg om jeg bruker feil illustrasjoner: Du er soldat i den mest avanserte og mektigste hæren som finnes, du har den beste beskyttelsen for både hodet, kropp og lemmer og de kraftigste, mest presise våpenene. En dag våkner du opp, alarmen går: Fienden angriper!
Fienden er ikkje så mye å skryte av, den har ingen forsvar, våpnene er helt utdaterte og klarer knapt å skade noen, den vet at den har tapt, men gjør et desperat forsøk på å angripe likevel.
Related Media
See more
Related Sermons
See more