Vær svak, bli sterk i Herren

Sennep  •  Sermon  •  Submitted   •  Presented
0 ratings
· 1 view
Notes
Transcript

Når jeg er svak, da er jeg sterk

2 Corinthians 12:10 Bibelen.
Og derfor er jeg fylt av glede når jeg for Kristi skyld er svak, blir mishandlet, er i nød, i forfølgelser og i angst. For når jeg er svak, da er jeg sterk.
Har du noen gang kjent deg svak, ubrukelig, tenkt at du ikke kan bli brukt av Gud til noe? Da har du et helt fantastisk utgangspunkt!
Når du leser i bibelen har du kanskje lagt merke til at de menneskene som Gud velger å bruke, ofte ikke er så bra. Ihvertfall ikke på papiret. Han bruker krigere som er fysisk svake, talere som stammer og bruker nesten utelukkende syndere for å forkynne omvendelse fra nettopp synd, hva i all hverden tenker Han?
Se på Abraham og Sara, Gud sa at de skulle få en ætt som var like tallrik som stjernene (1. mos 15, 5), men Abraham og Sara var barnløse, og når Gud ga løftet var de alt for gamle til å kunne få barn. Historien kunne endt der, men når vi leser videre i bibelen kan vi se at Gud oppfyller sitt løfte og bruker som han lovte, Abrahams ætt til å velsigne hele verden gjennom Jesus Kristus.
Fra 1. mosebok kapittel 37 kan vi lese om Josef. Riktignok var Josef den tydelige favoritten hos sin far, men brødrene hans solgte han som slave og Josef ble etterhvert kastet i fangenskap i mange år. Han hadde ingenting, han hadde ingen forutsetning til å utrette noe, men Gud løftet han opp og brukte han til å videreføre sin plan.
Moses som du kan lese om fra 2. mosebok og utover var en drapsmann som i eksil fra både Egypt der han vokste opp som nærmest en prins og fra Israelsfolket som han var en del av ble kalt av Gud. Gud ba han om å tale til Farao om å la Israelsfolket gå fri fra fangenskapet, problemet? Han slet med å snakke, han stammer. Likevel brukte Gud han til å utfri Israelsfolket fra Egypt og ledet dem helt fram til det lovede land.
Les om Gideon fra Dommerene 6 og utover, han sier om seg selv at han er den yngste i huset til far sin, som er den minste slekten i Menasse. Han såg seg sjølv som svak, men Gud brukte han til å vinne store slag og til å redde israelsfolket.
Med David var det mye det samme, han var den yngste sønnen og mye mindre enn brødrene sine. Likevel var det han Gud hadde utvalgt til å bli konge for Israel. Til tross for sin spinkelhet, beseiret han kjempen Goliat.
Related Media
See more
Related Sermons
See more