Grunnvollen - Omvendelse

Grunnvollen  •  Sermon  •  Submitted   •  Presented
0 ratings
· 2 views
Notes
Transcript

Omvendelse fra døde gjerninger

Hebr 6:1-3 “Derfor skal vi nå gå videre fra det første vi lærte om Kristus, fram mot full modenhet. Vi vil ikke på nytt legge grunnvollen med omvendelse fra døde gjerninger og tro på Gud, med undervisning om renselsesbad og håndspåleggelse, om de dødes oppstandelse og om evig dom. Slik skal vi gå videre, om Gud vil.”

Hva skal vi vende oss fra?

I første mosebok kapittel 3 kan vi lese om syndefallet, historien om når menneskene valgte å gjøre opprør mot, eller vende seg bort fra Gud ved å gå imot hans ord
Dette skapte et skille mellom oss og Gud, synden, og døden var kommet til verden og til mennesket. Videre i bibelen kan vi lese at menneskene gjør det som er ondt i Guds øyne. I sin kjærlighet gir Gud menneskene en mulighet til å komme fra dommen de fortjener ved å vende seg til Gud og å ofre, ofte et dyr på et alter for Gud for å få tilgivelse for syndene sine. Etterhvert kommer dette i et system og Gud gir dem prester som kan ofre for folket og tabernaklet og senere tempelet der prestene skulle ofre på vegne av seg selv og folket.
Når Jesus dør på korset, er Han dette offeret, han ofrer seg selv for alle, for å gjøre ende på synden. Han blir kalt Guds lam som bærer verdens synd(Johannes 1:29). Jesus dør og tar på seg all vår synd og han tar på seg den straffen vi skulle hatt, og når han etter 3 dager står opp fra de døde beseirer han selve døden. Etter dette er det ikke tilgivelse for synder ved å slakte et dyr, Jesus har gjort det en gang alle. Ved hans blod er vi blitt tilgitt, når vi tror på Hans navn.
Her får vi tilgivelse, likevel forkynner både Johannes døperen og Jesus selv omvendelse.
Så hva er omvendelse? Det kan bety ganske enkelt å snu seg rundt og gå i en annen retning, praktisk betyr det at visst vi går en vei bort fra Gud må vi vende om til Han. Dette innebærer at vi tar et oppgjør med synd i livene våre, at vi velger å sette Guds vilje foran vår egen og at vi lar sinnet fornyes (Rom 12:2
Romans 12:2 Bibelen.
Innrett dere ikke etter den nåværende verden, men la dere forvandle ved at sinnet fornyes, så dere kan dømme om hva som er Guds vilje: det gode, det som er til glede for Gud, det fullkomne.
Synd er sagt litt enkelt alt vi gjør som ikke er etter Guds vilje, det kan være konkrete handlinger, tanker eller holdninger. Det blir ofte referert til som kjøttets gjerninger siden det er handlinger som kommer ut av mennesklig begjær, Gal 5:19-21 gir en liste over konkrete gjerninger som går under kjøttets gjerninger og som er eller som fort fører til syndig handling:
Galatians 5:19–21 Bibelen.
Det er klart hva slags gjerninger som kommer fra kjøttet: hor, umoral, utskeielser, avgudsdyrkelse, trolldom, fiendskap, strid, sjalusi, sinne, selvhevdelse, stridigheter, splittelser, misunnelse, fyll, festing og mer av samme slag. Jeg har sagt det før, og jeg sier det igjen: De som driver med slikt, skal ikke arve Guds rike.
Resultatet av synd er som vi kan lese om i Jakob 1:15 til slutt død: “Når lysten er blitt svanger, føder den synd, og når synden er moden, føder den død.”

Kalt til et hellig liv

Related Media
See more
Related Sermons
See more