Sons of God

Sermon  •  Submitted   •  Presented
0 ratings
· 1 view
Notes
Transcript

fathers day

Song: Great is thy fatefulness
1 John (Chapter 3)
1 Zie, hoe groot is de liefde die de Vader ons gegeven heeft: dat wij kinderen van God worden genoemd. Daarom kent de wereld ons niet, omdat zij Hem niet kent.
Geliefden, nu zijn wij kinderen van God, en het is nog niet geopenbaard wat wij zullen zijn. Maar wij weten dat, als Hij geopenbaard zal worden, wij Hem gelijk zullen zijn; want wij zullen Hem zien zoals Hij is.
En ieder die deze hoop op Hem heeft, reinigt zich, zoals Hij rein is.
John writes to the believers Zie, hoe groot
Een vader neemt zijn kleine kind naar die straat waar een hijskraan staat en als een klein kind staat dat kind in bewondering te kijken naar de enorme wielen en de kraan die zo hoog in de lucht is.
Jullie weten dat ik van praten hou en enorm veel klets. en ik was met een vriend in VS en we zouden de Grand cannon gaan bekijken
Vandaag waarderen we de vaders in de wereld en zij hebben 1 dag gekregen de gays en etc hebben een maand gekregen maar de vaders 1 dag. Vaders zijn meestal de providers en de beschermers van zijn kinderen, vaders leren jongens een man te worden en leren de dochters lieve vrouwen te worden. En het is goed om ze te waarderen daarvoor. Jammergenoeg zijn er nu gezinnen waarbij de vrouw de man is en de man ja ik weet niet wat ze zijn. Soyboys
Laten we vandaag stilstaan en zien in ons hart wat onze Vader in de Hemel voor ons deed doet en zal doen.
Wat komt in jou op als je aan Gods liefde denkt
God is liefde
a special love for you. Zelfs voordat wij hem kende, terwijl we ons misdraagde in zonde stierf Jesus voor ons.

19 Wij hebben Hem lief, omdat Hij ons eerst liefgehad heeft.

de verloren zoon, de vader zag hem van ver aankomen en rende in blijdschap in liefde en ondanks geen enkele reden om lief te hebben neemt deze vader zijn zoon in ontvangst,
1 John 4:9–10 HSV
9 Hierin is de liefde van God aan ons geopenbaard, dat God Zijn eniggeboren Zoon in de wereld gezonden heeft, opdat wij zouden leven door Hem. 10 Hierin is de liefde, niet dat wij God liefgehad hebben, maar dat Hij ons heeft liefgehad en Zijn Zoon zond als verzoening voor onze zonden.
Zijn wonderlijke offer niet voor iedereen, maar speciaal voor jou.
Our fathers love is special and personally towards His chosen people. His Elect
He wants you. You are His child and He has found you in Love and has made you known what he has done for you. En hoeveel Hij van jou houd,
An love so great, for God is Love.

De zonen van God ons thema van vandaag

Niet alleen heeft hij alles van A tot Z gedaan om jou te reinigen en zonder spot wit als sneeuw te maken Hij heeft dit gedaan om voor altijd jou te ontvangen en Nu ben jij en ik Zijn kind en de zonen van God.
Ziet hoe groot zijn liefde is
John 1

12 Maar allen die Hem aangenomen hebben, hun heeft Hij macht gegeven kinderen van God te worden, namelijk die in Zijn Naam geloven;

13 die niet uit bloed, niet uit de wil van vlees en ook niet uit de wil van een man, maar uit God geboren zijn.

Uit God Geboren zijn is om wedergeboren te zijn uit de Geest. Dat woord zie behold is onmogelijk voor een ieder tenzij God de opdracht geeft de kennis de wonderlijke liefde van Hem in zijn Zoon te brengen in ons hart.
2 Corinthians 4:6 HSV
6 Want God, Die gezegd heeft dat het licht uit de duisternis zou schijnen, is ook Degene Die in onze harten geschenen heeft tot verlichting met de kennis van de heerlijkheid van God in het aangezicht van Jezus Christus.
Romans 8:14–16 HSV
14 Immers, zovelen als er door de Geest van God geleid worden, die zijn kinderen van God. 15 Want u hebt niet de Geest van slavernij ontvangen, die opnieuw tot angst leidt, maar u hebt de Geest van aanneming tot kinderen ontvangen, door Wie wij roepen: Abba, Vader! 16 De Geest Zelf getuigt met onze geest dat wij kinderen van God zijn.
Zien jullie nu zijn liefde?
Die kennis die wetenschap die assurance is aan ons gegeven in ons hart door de Geest van God. Het is te wonderlijk voor woorden.
Kan iedereen dat zien Nee, Zullen ze het nooit zien Wellicht daarom evangaliseren we en preken en getuigen aan allen want God zij dank dat wij dat niet weten.
Dit is waarom John direct laat weten dat deze kennis van deze wonderlijke Vader niet voor iedereen is.
Daarom kent de wereld ons niet, omdat zij Hem niet kent.
Hoe weet jij dat iemand van jou houd.
Ik wist niet dat ik zo veel van iemand kan houden, totdat ik mijn vrouw ontmoeten en elk jaar weer groeit mijn liefde
Maar hoe weten we dat iemand van ons houd.
Hoe weet ik dat mijn vrouw van mij houd. Moet ze het elke avond en morgen vertellen is dat genoeg. Is het dat ze nog niet bij me is vertrokken. Wel dat is een beetje een bewijs.
Nee liefde is maar door 1 manier te weten en dat is door ervaring. Elke dag ben ik met haar en ervaar ik haar liefde voor mij in kleine en grote dingen, ze is geweldig.
En zo nog meer is de liefde die mijn Vader in de Hemel voor mij heeft. Want er is niets in mij dat Zijn liefde verdient, Nee het is wonderlijk dat De Almachtige God is gekomen als een mens om voor mij, om mijn zonde en onreinheid weg te nemen. Dat Hij zo veel van mij houd dat Hij een vreselijke dood heeft moeten sterven. Deze daad van liefde koester ik in mijn hart voor altijd en die Liefde bewaar ik diep in mij als de grootste schat die ik heb. En Kijk nu deze Vader heeft mij mij mij zijn kind genoemd en nu weet ik dat ik zijn kind ben. En dat ik voor altijd zal leven door Hem
Mag God almachtig Zijn liefde verklaren vandaag in jouw hart. Dat jij deze dag als de ware Vaderdag mag ervaren, en mag denken aan die wonderlijke liefde voor jou.
En nu
Op vadersdag
Denk
En ieder die deze hoop op Hem heeft, reinigt zich, zoals Hij rein is.
Laat deze liefde van God die geopenbaard is in Jezus, laat deze liefde jouw leiden, om jou naaste ook lief te hebben, laat deze liefde voor jou een licht zijn die uit jou straalt . Deze liefde is een opdracht aan jou om gelijk hij onze zonde vergeeft wij ook onze zondenaren vergeven. Laten we niet laakdunkend kijken naar anderen want wij allen hebben Gods liefde niet verdient. Laten we anderen helpen zoals Jezus ons helpt.
Een diep verlangen heb ik voor jullie toekomst. Ik weet niet wat er gaat gebeuren Ik weet niet . Maar ik weet dat Jezus van mij houd en dat is genoeg.
En dat mijn lieve vrienden mij familie is precies wat ik voor jou verlang, dat jij vandaag tot in aller eeuwigheid zult weten van deze grote liefde. Soms vind ik in de Bijbel pecies wat ik voel en daarom sluit ik af met de woorden van Paulus
Ephesians 3:14–19 HSV
14 Om deze reden buig ik mijn knieën voor de Vader van onze Heere Jezus Christus, 15 naar Wie elk geslacht in de hemelen en op de aarde genoemd wordt, 16 opdat Hij u geeft, naar de rijkdom van Zijn heerlijkheid, met kracht gesterkt te worden door Zijn Geest in de innerlijke mens, 17 opdat Christus door het geloof in uw harten woont en u in de liefde geworteld en gefundeerd bent, 18 opdat u ten volle zou kunnen begrijpen, met alle heiligen, wat de breedte en lengte en diepte en hoogte is, 19 en u de liefde van Christus zou kennen, die de kennis te boven gaat, opdat u vervuld zou worden tot heel de volheid van God.
Amen
prayer:
for the lost
for the found
for the fathers
Related Media
See more
Related Sermons
See more