What is that power?

I am filled with power  •  Sermon  •  Submitted   •  Presented
0 ratings
· 1 view
Notes
Transcript

Introductie

van mezelf
Wie houdt hier van cadeaus? En wat is het mooiste en beste cadeau wat je ooit gekregen hebt?
Verhaal van mijn vader die naar Australie kwam voor mijn verjaardag
Deze preek gaat eigenlijk over een cadeau. En deze kracht waar we het deze summercamp over gaan hebben zit eigenlijk in dit cadeau en is onderdeel van dit cadeau.
Voordat ik het over dit cadeau ga hebben wil ik een stukje over mezelf vertellen. Toen ik jullie leeftijd was had ik eigenlijk al best veel meegemaakt. Mijn ouders waren gescheiden toen ik 6 jaar oud was. Mijn vader ging opnieuw samenwonen met een andere vrouw waardoor we met 2 gezinnen samen gingen wonen, want die vrouw had ook 2 kinderen.
Op mijn 15/16e leeftijd kregen we pleegkinderen in huis die eigenlijk continue het huis onderste boven zetten. En in die periode voelde ik me eigenlijk helemaal niet goed. Ik zat vol met schaamte, door verslavingen waar ik aan vast zat. Ik had het idee dat ik nooit goed genoeg was. Dat mensen mij niet leuk genoeg vonden. Zo erg dat ik me eigenlijk heel erg alleen voelde.
En in die tijd als ik er nu op terug kijk zijn er 2 vragen geweest waar ik de hele tijd mee bezig was.
2 vragen:
Wie ben ik?
Ben ik wat ik doe? Ben ik wat anderen zeggen die ik ben? Ben ik wat mijn ouders van mij vinden? Ben ik wie mijn vrienden zijn?
Dit waren continue vragen die ik niet perse bewust dacht, maar wel in mijn leven bezig waren.
Wat doe ik hier?
Waarom ben ik waar ik ben? Wat mag ik bijdragen aan deze wereld?
Mijn gedachten hierover waren vooral dat ik niks kan. Ik ben niet goed genoeg. Ik doe er niet toe. Wat hebben mensen nou aan mij.
Dit is hoe ik voor een hele lange periode hebt gedacht en waar ik heel lang mee heb geworsteld.
God heeft hier uiteindelijk verandering in gebracht, doormiddel van dit cadeau. Dit cadeau geeft antwoord op deze vragen. Deze kracht die in dit cadeau zit is zo onwijs groot. Maar voordat ik daar meer over vertel. Laat ik is wat meer over dit cadeau vertellen.

Dit cadeau

2. Verdien jij niet

2 verschillende soorten mensen:
“Ik weet niet of ik het echt waard ben om dit cadeau te openen.” Als dit je reactie is, dan is het volgende punt heel belangrijk voor jou
“Ik denk dat ik aardig in de buurt kom van het verdienen van dit cadeau. Ik ben misschien niet perfect, maar ik ben beter dan die of die.”

Want allen hebben gezondigd en missen de heerlijkheid van God,

“Hoe meer je van iemand houdt, hoe bozer je wordt als je ziet dat die persoon zichzelf of anderen iets aan doet.” - Mark Clark

2. Is een cadeau wat nooit ophoudt met geven

Waarschijnlijk zijn er in deze kamer nog 2 reacties hierop:
Ik ontvang dit. God is een goede God en ja ik ontvang dit cadeau.
Als je net reageerde dat je het niet waard bent. Dan wil ik je hierbij zeggen, dat dit cadeau wel voor jou is. En niet alleen een klein beetje, maar alles. Overvloedig.

16 Want zo lief heeft God de wereld gehad, dat Hij Zijn eniggeboren Zoon gegeven heeft, opdat ieder die in Hem gelooft, niet verloren gaat, maar eeuwig leven heeft.

God echter bevestigt Zijn liefde voor ons daarin dat Christus voor ons gestorven is toen wij nog zondaars waren.

Verhaal van Jezus aan het kruis

3. Jij moet het openen

Jij bent uiteindelijk degene die dit cadeau moet openen. En wat je hierin vind is echt het allermooiste wat er te vinden is, namelijk Jezus. Dit cadeau staat eigenlijk symbool voor Jezus.
En dan denk je misschien“maar hoezo is dit bijzonder dan?”
Omdat in deze persoon alle antwoorden te vinden zijn. Toen ik op mijn diepst zat was God daar.
Ik was de persoon die al dacht dat ik dit cadeau niet verdiende. Ik zat vol schaamte. Vol schuld. Vol pijn. En daar was God die mij zag en vanaf dat moment altijd met me mee gewandelt is.
Ik heb ook dezelfde vraag gehad. En uiteindelijk ben ik erachter gekomen en eigenlijk nog steeds aan het uitvinden dat op alles in dit leven het antwoord Jezus is.
Namelijk
- Als je ziek bent -> wil hij genezing brengen
- Als je onrustig bent -> wil hij rust brengen
- Als je verdrietig bent -> Wil hij je troosten
- Als je Problemen hebt -> is Hij je oplossing
- Als je geen hoop meer hebt - > wil hij je Hoop bieden
- Als je onzeker bent -> Gaat hij je zekerheid geven
- Als je eenzaam bent -> Is hij degene met de naam Imanuel “God met jou”
- En als je geen doel hebt -> wilt hij je een doel geven.
Er zit daadwerkelijk kracht en hele hoop meer in God, in Jezus, waarvan wij allen bij elkaar misschien nog maar 10% gezien hebben.
En ik wil je vandaag uitnodigen om dit cadeau te ontvangen. Of misschien zelfs om dit cadeau verder uit te pakken. Of misschien heb je wel in dit cadeau gekeken, maar is hij in de loop van de tijd wel weer dicht gegaan.
We hebben nog een heel summercamp voor ons. En als ik je ergens in wil uitdagen is het om vandaag een stap of misschien weer een stap te zetten richting Jezus. En om door deze week heen hem te vragen om Hem aan jou te laten zien.
Related Media
See more
Related Sermons
See more