Joel Boogaard and Rachel Konkels Wedding Order of Service in Dutch

Wedding Exhotations  •  Sermon  •  Submitted   •  Presented
0 ratings
· 4 views
Notes
Transcript
Orde van Dienst voor Joel Boogaard en Rachel Konkels Huwelijk
Op deze, de zestiende dag, van de negende maand, in het jaar van onze Heer tweeduizend drieëntwintig.
September 16th 2023
Processie… Joel & Ouders, Michelle & Jeshua, Martin, Aimee, Alice
Welkom, aankondiging vóór de dienst
In het begin schiep God de hemel en de aarde. God zag alles wat Hij gemaakt had, en het was heel goed. De Heer God zei: ‘Het is niet goed dat de mens alleen is. Ik zal een helper maken die bij hem past.” Toen maakte de Here God een vrouw uit de rib die Hij uit de man had gehaald, en bracht haar naar de man. In die daad voerde God Zelf de eerste huwelijksceremonie uit en gaf Hij te allen tijde het voorbeeld voor alle huizen.
Wij zijn hier vandaag, enkele duizenden generaties later, bijeen om het voorbeeld van onze God te volgen door een man en een vrouw samen te brengen. We doen dit niet alleen als een wettelijke vereiste, maar eerder als een getuigenis van dat alles. Dit echtpaar wil God gehoorzamen en volgen in alles wat ze doen. U bent hier uitgenodigd als getuigen van deze daad van aanbidding die dit echtpaar vandaag voor onze God zal begaan. U bent hier ook opgeroepen om deel te nemen aan de aanbidding van onze Heer en Heiland Jezus Christus – het Hoofd van elk christelijk gezin.
Goedemiddag. Mijn naam is pastor Jesse Darby, en het is mij een waar genoegen om als minister de ceremonie te leiden die op het punt staat te beginnen. Voordat we beginnen, heb ik echter een paar mededelingen te doen. Ten eerste, terwijl de huwelijksceremonie plaatsvindt, hebben de bruid en de bruidegom u gevraagd geen foto's of video's te maken, aangezien ze hier een fotograaf hebben om die dingen te doen. Het echtpaar heeft eenvoudigweg gevraagd dat u dit moment waarvoor zij u hebben uitgenodigd, wilt vastleggen, ononderbroken door uw camera's of telefoons. Dat gezegd hebbende, heb ik een tweede mededeling: schakel tijdens deze bijzondere tijd uw mobiele telefoons, smartwatches en al het andere dat als afleiding kan dienen uit. Dat zou zeer gewaardeerd worden.
Wacht tot Rachel en Clarence verschijnen:
Ik: “Ga alsjeblieft staan.”
Vader geeft bruid formeel weg (Rachel & Clarence): Ik: “Wie geeft deze vrouw om met deze man te trouwen?”
Clarence: “Ja, dat doe ik.”
(Clarence zal dan Rachels hand in Joels rechterhand plaatsen.)
Ik: Geliefden, we zijn hier samengekomen in de ogen van God om Joel en Rachel in een heilig huwelijk te verenigen. Het is een eervolle staat, ingesteld door God, die voor ons de Heilige Unie betekent die er is tussen Christus en Zijn kerk, die heilige staat die Christus versierde en verfraaide met Zijn aanwezigheid en eerste wonder in Kana in Galilea. Het wordt in de Schrift aanbevolen om onder allen eervol te zijn, en mag daarom door niemand ongevraagd of lichtvaardig worden betreden, maar eerbiedig, discreet, weloverwogen, nuchter en vooral uit vrees voor God. Joel en Rachel komen nu naar dit heilige landgoed om zich bij hen te voegen.
Als iemand een goede reden kan aantonen waarom zij niet op wettige wijze mogen worden samengevoegd, laat hem dan nu spreken of anders hierna voor altijd zwijgen.
(PAUZE)
Pastorale exhortatie
Op dagen als vandaag moet ik nadenken over wat ik tegen een stel zoals jullie moet zeggen. Nu ik jullie twee heb leren kennen, heb ik jullie besluit bewonderd om Jezus te volgen in alles wat jullie doen, inclusief het huwelijk. Ik bewonder het dat u goed begrijpt wat u denkt te verwachten tijdens het huwelijk.
Joel, in het begin van de Bijbel in Genesis 2:18-24 schiep God de mens, toen zei de Heer God:
“18 En de Here God zei: ‘Het is niet goed voor de mens alleen te zijn. Ik zal iemand maken met wie hij zijn leven kan delen en die hem kan helpen.’ 19,20 De Here God maakte uit het stof dieren en vogels en bracht ze bij de mens om te zien hoe hij ze zou noemen. De naam die hij koos, zou voor altijd hun naam blijven. Maar geen van deze dieren was geschikt als helper voor Adam. 21 Toen liet de Here God Adam in een diepe slaap vallen, nam een rib uit zijn lichaam en sloot de plaats waaruit Hij de rib had genomen. 22 Uit die rib maakte Hij een vrouw en Hij bracht haar bij de mens. 23 ‘Ja, dit is wat ik nodig had!’ riep Adam uit, ‘zij is echt een deel van mijn lichaam. Ik zal haar mannin noemen, omdat zij is genomen uit de man.’ 24 Dit verklaart waarom een man zijn vader en moeder verlaat, zich bij zijn vrouw voegt en werkelijk één met haar wordt.”
God wist dat Adam een helper nodig zou hebben: “Het was niet goed voor hem om alleen te zijn.” Joel, nu ik je heb leren kennen, kan ik het niet laten om die woorden te horen weerklinken, vooral toen je mij en Chelsea je getuigenis vertelde aan het begin van onze bijeenkomsten. Joel, het is niet goed voor je om alleen te zijn. Het is niet goed voor je om dingen alleen te doen; je hebt een helper nodig, dus hier staat Rachel, gewillig en klaar. Joel, je hebt al een tijdje dingen alleen gedaan, maar nu ga je een seizoen in waarin je bereid moet zijn om zowel op Rachels gedachten als op die van jezelf te vertrouwen. Spreuken beschrijft een vrouw met een nobel karakter in Spreuken 31:10-12 met deze woorden:
10 Wie is zo gelukkig een goede vrouw te vinden? Zij is immers veel meer waard dan de duurste edelstenen?
11 Haar man vertrouwt volledig op haar en het zal hem aan niets ontbreken.
12 Zij benadeelt hem nooit, doet haar hele leven goed.
Joel, een uitstekende vrouw, is iemand die je moet kunnen vertrouwen, en door dat gegronde vertrouwen zul je niet tekortschieten, maar winnen...
Rachel, zoals ik jou heb leren kennen, heb ik iemand leren kennen met uitgestippelde plannen en ideeën die precies goed zijn. Dit is niet slecht. Maar ik moet aan het verhaal van Ruth en Naomi denken. Naomi is iemand waarvan we kunnen zien dat hij plannen heeft. Ze verlaat Bethlehem met haar man en twee zonen en verhuist naar Moab. Terwijl ze daar is, beginnen haar plannen drastische veranderingen te ondergaan omdat haar man en twee zoons sterven; ze hoort dat Bethlehem weer gezegend wordt, dus besluit ze terug te verhuizen, met haar schoondochter Ruth op sleeptouw (zij het koppig). In Ruth 1:16-17 zien we Ruth deze woorden zeggen
16 Maar Ruth antwoordde: ‘Vraag mij alstublieft niet u te verlaten. Ik wil altijd bij u blijven. Uw volk zal mijn volk zijn en uw God mijn God. 17 Ik wil sterven waar u sterft en naast u worden begraven. God mag mij straffen als ik u verlaat vóór de dood ons scheidt!’
Ruth erkende de noodzaak en de waarde om God op de eerste plaats te stellen; dit is wat haar ertoe bracht Naomi te volgen. Wat interessant is aan Ruth en Naomi, is dat Naomi bijna beslissingen lijkt te nemen op basis van wat fysiek zinvol is (bijvoorbeeld verhuizen naar Moab, dan terug verhuizen naar Bethlehem, en vervolgens Ruth aanmoedigen om Boaz ten huwelijk te vragen), terwijl Ruth zich hieraan lijkt te hebben gehecht. idee om God te volgen met alles wat ze heeft, en gewillig de wereld die ze kent achter te laten om God na te streven, wat haar rechtstreeks naar Boaz, haar echtgenoot, leidt. Het opwindende deel van het verhaal is, voor mij in ieder geval, dat God deze niet-joodse vrouw zou gebruiken om de afstammingslijn van Jezus Christus op te bouwen. Wat ik probeer te zeggen is: word niet zo rigide in je plannen. God kan deze plannen onderbreken om je te leiden naar iets dat Hij al die tijd van plan was. En misschien ziet het er wel heel anders uit dan je had gedroomd.
Joel, ik weet dat je Rachels waarde als echtgenote erkent. En Rachel, ik weet dat je Joel's waarde als echtgenoot erkent. En ik weet dat dit vanzelfsprekend is, maar ga geen dag zonder toewijding, gebed en het op de eerste plaats stellen van God. Ik preek waarschijnlijk tegen het koor als ik dit zeg, maar de waarde van een leven waarin Christus voorop staat en een relatie met elkaar is kostbaarder dan alle rijkdom die je in dit leven kunt vinden.
Joël, Efeziërs 5:25-28 zegt dit: “25 Mannen, geef uw vrouw dezelfde liefde als Christus aan zijn Gemeente gaf, toen Hij Zich volledig voor haar opofferde. 26 Christus zonderde zijn Gemeente voor Zichzelf af. Zijn woord was als een bad dat haar reinigde. 27 Hij wilde dat de Gemeente stralend voor Hem zou staan, volmaakt, zonder vlek of rimpel. Zij moest heilig en zuiver zijn. 28 Zo moeten ook de mannen hun vrouw liefhebben en verzorgen als hun eigen lichaam. Want als de man zijn vrouw liefheeft, heeft hij ook zichzelf lief.”.
Joel, die passage bevat veel. Lees de evangeliën, kijk wat Jezus voor de Kerk deed, en leef het vervolgens uit gericht op uw vrouw. Het is niet zo eenvoudig als wachten op dat moment om een kogel voor haar op te vangen. Jezus was erbij toen de kerk ziek was; Jezus huilde met haar, Jezus huilde om haar, Jezus gaf haar te eten, Jezus waste haar voeten, Jezus vocht voor haar en Jezus stierf gewillig voor haar. Joel, Rachel liefhebben zoals Jezus de kerk liefhad, brengt een verantwoordelijkheid met zich mee die niet lichtvaardig moet worden opgevat.
Rachel zegt in Efeziërs 5:22-24: “22 Vrouwen, voeg u naar uw man net zoals u zich voegt naar de Here. 23 De man leidt zijn vrouw, zoals Christus zijn Gemeente leidt, Hij gaf zijn leven om haar te redden! 24 Dus, vrouwen, u moet zich in alles naar uw man voegen, zoals de Gemeente zich naar Christus voegt.”
Het woord indienen wordt in onze hedendaagse cultuur vaak gezien als een vies woord. Maar mijn gedachten gaan naar Esther. Esther werd door haar oom Mordechai op de hoogte gebracht van een probleem, en omdat ze getrouwd was met de Perzische koning Xerxes, wist ze dat ze op een bepaalde manier moest reageren, maar ze vertrouwde op God, en ze vertrouwde haar man, koning Xerxes, en door iedereen. rekeningen Koning Xerxes vertrouwde Esther. Esther, die wist dat er iets niet klopte, ging naar haar man en uiteindelijk bespraken ze de kwestie samen, en in hun culturele context losten ze de kwestie samen op.
Rachel, God heeft je geroepen om je aan Joël te onderwerpen zoals je dat aan Jezus zou doen. Onderwerping betekent in deze context niet dat je je hoofd naar beneden moet houden en je mond moet houden. Ik hoop dat uw relatie met Jezus inhoudt dat u naar Jezus gaat en uw problemen met Jezus bespreekt, waarbij u uw zorgen, zorgen en lof brengt. Op dezelfde manier wordt u geroepen om uw zorgen, zorgen en lof bij Joel te brengen, zelfs als deze zorgen, zorgen en lof Joel betreffen.
Een huwelijk is een partnerschap. Daarom moeten Rachel en Joël uiteindelijk, zoals Efeziërs 5:21 zegt, hun leven eerbiedig leiden, ‘21 Onderwerp u aan elkaar uit ontzag voor Christus.’
Uitwisseling van persoonlijke geloften
Joel en Rachel hebben nu hun persoonlijke plechtige geloften die ze graag willen uitwisselen.
Uitwisseling van traditionele geloften
(Joel pakt Rachels handen.)
Joel, herhaal mij na. Ik, Joel Daniel Boogaard, neem jou, Rachel Hosanna Konkel, tot mijn getrouwde vrouw, om vanaf deze dag ten goede, ten kwade, rijker en armer te hebben en te behouden, om lief te hebben en te behouden. koester, tot de dood ons scheidt, volgens Gods heilige verordening; en daartoe geef ik u mijn belofte.
Nu Rachel, herhaal mij na. Ik, Rachel Hosanna Konkel, neem jou, Joel Daniel Boogaard, tot mijn getrouwde echtgenoot, om vanaf deze dag te hebben en te behouden, ten goede, ten kwade, voor rijker, voor armer, in ziekte en gezondheid, om lief te hebben en te behouden. koesteren, tot de dood ons scheidt, volgens Gods heilige verordening; en daartoe geef ik u mijn belofte.
(Joel en Rachel laten hun handen los)
(De beste man zal de ringen aan de minister geven.)
Ringzegening:
Vader, zegen deze ringen en herinner degene die ze geeft en degene die ze draagt eraan om in uw vrede te blijven en in uw voordeel te blijven, totdat hun leven eindigt, door Jezus Christus, onze Heer, Amen.
Uitwisseling van ringen: (Jesse geeft Joel Rachels ring. Joel neemt Rachels linkerhand en plaatst de ring aan haar derde vinger, terwijl hij hem daar vasthoudt.) Joel herhaalt mij na. ‘Met deze ring trouw ik u, in de naam van de Vader en van de Zoon en van de Heilige Geest. Amen."
(Jesse geeft de ring van Rachel Joel. Rachel neemt de linkerhand van Joel en plaatst de ring aan zijn ringvinger, terwijl ze hem daar vasthoudt.)
Rachel herhaalt mij na. ‘Met deze ring trouw ik u, in de naam van de Vader en van de Zoon en van de Heilige Geest. Amen."
Zegen en gebed
‘Vader, Schepper en Instandhouder van de hele mensheid, Gever van alle geestelijke genade, de Auteur van eeuwig leven: wij bidden dat u Joel en Rachel vanaf deze dag zegent. Wij bidden dat U hen de kracht geeft om trouw samen te leven. Wij bidden dat u hen de wijsheid en kracht geeft om de geloften en het verbond dat zij tussen hen en U hebben gesloten, na te komen en na te komen. We bidden dat ze, als ze naar deze gegeven en ontvangen ringen kijken, herinnerd worden aan de beloften die ze elkaar vóór jou hebben gedaan. Vader, mogen zij altijd samen in volmaakte liefde en vrede blijven en volgens uw wetten leven, door Jezus Christus, onze Heer. Amen."
Ondertekening van de huwelijksakte
Het is nu tijd voor ons om even de tijd te nemen en aan onze wettelijke vereiste voor een huwelijk hier in Saskatchewan te voldoen en de huwelijksakte te ondertekenen.
Uitspraak
(Joel en Rachel zullen nu elkaars hand vasthouden.)
Degenen die God heeft samengevoegd, laat de mens niet scheiden! Aangezien Joel Daniel Boogaard en Rachel Hosanna Konkel samen in een heilig huwelijk hebben ingestemd en hiervan getuige zijn geweest voor God en dit gezelschap, en daartoe hun belofte aan elkaar hebben gegeven, en hetzelfde hebben verklaard door het geven en ontvangen van ringen, en door de handen in elkaar te slaan, verklaar ik dat zij man en vrouw zijn, in de naam van de Vader en de Zoon en de Heilige Geest. Amen.
Joel, je mag nu de bruid kussen.
Mogen God de Vader, God de Zoon en God de Heilige Geest u zegenen, bewaren en bewaren. Moge de Heer barmhartig en met Zijn gunst naar u kijken en u vervullen met alle geestelijke zegening en genade, zodat u in dit leven zo samen kunt leven, dat u in de komende wereld een eeuwig leven zult hebben. Amen.
Recessioneel
Ga alstublieft staan, want het is mij een waar genoegen om voor de eerste keer de heer en mevrouw Joel en Rachel Boogaard aan u voor te stellen!
Na serviceaankondigingen
Het echtpaar zal hier de komende 10 minuten aanwezig zijn voor een korte begroeting voordat ze op de foto gaan.
Related Media
See more
Related Sermons
See more