Hebreeen 4:16

Sermon  •  Submitted   •  Presented
0 ratings
· 1 view

Trouwdienst Hubert en Mirjam Bekkers.

Notes
Transcript
Hebrews 4:16 HSV
Laten wij dan met vrijmoedigheid naderen tot de troon van de genade, opdat wij barmhartigheid verkrijgen en genade vinden om geholpen te worden op het juiste tijdstip.

De Troon ( van genade)

troon =stoel
Verschillende tronen.
En Psalm 9:8 verteld ons dat God die troon gereed heeft gemaakt voor het komende gericht.
Psalm 9:8 HSV
Maar de heere zetelt voor eeuwig, Hij heeft Zijn troon gereedgemaakt voor het gericht.
Jeruzalem zelf wordt de Troon van de Heere genoemd in Jer 3:17
Troon van het koningsschap. Koningstroon En de troon van David ( van Jeruzalem) wordt ook wel de troon van de Heere genoemd. 1 Chron 29:23
1 Chronicles 29:23 (HSV)
Toen zat Salomo op de troon van de heere als koning in de plaats van zijn vader David, en hij was voorspoedig; en heel Israël luisterde naar hem.
Daniel 7:9–10 HSV
Ik keek toe totdat er tronen werden geplaatst, en de Oude van dagen Zich neerzette. Zijn gewaad was wit als de sneeuw en het haar van Zijn hoofd als zuivere wol. Zijn troon bestond uit vuurvlammen en de wielen ervan waren laaiend vuur. Een rivier van vuur stroomde en ging voor Zijn aangezicht uit. Duizendmaal duizenden dienden Hem en tienduizendmaal tienduizenden stonden voor Zijn aangezicht. Het gerechtshof hield zitting en de boeken werden geopend.
Wat te denken van die troon van God zoals in openbaring beschreven; Rev 20:11
Revelation 20:11 HSV
En ik zag een grote witte troon, en Hem Die daarop zat. Voor Zijn aangezicht vluchtten de aarde en de hemel weg, zodat er geen plaats meer voor hen te vinden was.
Hemel en aarde vluchtten weg voor deze rechtersstoel 2 Cor 5:10 maar er is geen ontkomen aan! Uiteindelijk komt een ieder, ook u en ik daar voor te staan.
2 Corinthians 5:10 (HSV)
Want wij moeten allen voor de rechterstoel van Christus openbaar worden, opdat ieder vergelding ontvangt voor wat hij door middel van zijn lichaam gedaan heeft, hetzij goed, hetzij kwaad.
Maar de troon waar wij vandaag bij stil staan is de Troon van Gods genade.
Deze troon heeft een hele bijzondere en uitnodigende werking.
In ons gedeelte wordt de Heere Jezus verklaard de grote Hogepriester te zijn. Allen die dit in het oude testament waren, vervulden een ambt van voorafschaduwing. Zij zouden tonen wie de werkelijke hogepriester zou zijn. Namelijk Jezus, die de Hemelen is doorgegaan. De tabernakel en later ook de tempel waren slechts voorafschaduwingen van de Hemelse heerlijkheid die ons als ware gelovigen te wachten zou staan.
Deze hogepriester kan met ons meevoelen. Hij is op gelijke wijze als wij verzocht geweest. En hij kan medelijden met ons hebben, iets wat in de wet niet kon bestaan. De hogepriester kon niet naar zijn gevoel luisteren maar volbracht de eisen van de wet voor het volk. De Here Jezus niet, Hij kan meevoelen, meelijden meeweten. Hij heeft alles op gelijke wijze als wij meegemaakt. Maar zonder te zondigen.
Genade is een begrip dat God heeft uitgevonden. Hij heeft er patent op. Heerlijk toch om te weten dat God’s troon voor zijn kinderen een heerlijke plaats is om te komen.
Weet u dat uw zonden vergeven zijn?
Weet u dat u Zijn kind bent?

Het naderen met vrijmoedigheid

Zo’n troon is mooi, maar je hebt er niks aan als je er niet naartoe gaat. de meeste koningen en hoogwaardigheidsbekleders laten niemand zondermeer toe in hun nabijheid of troonzaal. maar Bij de Heere is dit anders.
Mozes verklaarde het toen hij tot de troon van God naderde, en er zijn hand op legde. Hij liet niet los.
mijn hand op de troon

Het verkrijgen van barmhartigheid en genade

De beste hulp op de juiste tijd.

Related Media
See more
Related Sermons
See more