Jättäytyminen Jumalan kyvyn varaan.

Sermon  •  Submitted   •  Presented   •  45:00
0 ratings
· 3 views
Files
Notes
Transcript
Jumalan suunnitelma tänään meille on vapauttaa meidät tämän langenneen mailman orjuudesta.
Tässä aiheessa on niin paljon kummallisia ajatuksia liikkeellä.
Tämän mailman orjat yrittävät elää ilman Jumalaa ja siksi ovat tämän mailman lainalaisuuksien orjia. Heille on mahdollista vain näkyvät ja ymmärryksen esiin nostamat asiat.
Kaikki yliluonnollinen järjen yläpuolella oleva todellisuus menee ymmärryksen yli.
Juutalaista kansaa rajoitti ja rajoittaa edelleen heidän oma mieltymys täyttää kaikki laki. He eivät elä vielä uudessa liitossa ja siksi eivät näe metsää puilta. Room 3:19; Room 7:4
Galatians 5:1–4 R19331938
Vapauteen Kristus vapautti meidät. Pysykää siis lujina, älkääkä antako uudestaan sitoa itseänne orjuuden ikeeseen. Katso, minä, Paavali, sanon teille, että jos ympärileikkautatte itsenne, niin Kristus ei ole oleva teille miksikään hyödyksi. Ja minä todistan taas jokaiselle ihmiselle, joka ympärileikkauttaa itsensä, että hän on velvollinen täyttämään kaiken lain. Te olette joutuneet pois Kristuksesta, te, jotka tahdotte lain kautta tulla vanhurskaiksi; te olette langenneet pois armosta.
Jumala haluaa osoittaa heille ettei heidän tarvitse elään orjuuden alla.
Israelilaiset emmekä mekään tajua mikä meidän vapautta mikä meille on tarjolla.
Jumala halusi johdattaa Israelilaiset luottamaan häneen jonka opettaminen kesti kokonaisen sukupuolven ajan ja enemmänkin.
Se missä Israel on tänään on suoranainen ihme miten yksi kansa voi säilyä näinkin ehjänä vuosituhansia ja pitäytyä melko yhteinäisenä kaikista kiistoista ja vaikeuksista huolimatta.
Mikä on Jumalan sanoma tälle ajalle on että luottakaa häneen ja pysykää hänen tuomassa levossa niin me saavutetetaan uskomme päämäärä.
1 Peter 1:8–9 R19331938
Häntä te rakastatte, vaikka ette ole häntä nähneet, häneen te uskotte, vaikka ette nyt häntä näe, ja riemuitsette sanomattomalla ja kirkastuneella ilolla, sillä te saavutatte uskon päämäärän, sielujen pelastuksen.
Pysykää Jumalan rakkauden ilmapiirissä
Jeesus on Jumalan lahja meille tänään ja hän on ratkaissut kaikki meidän ongelmat. Pyhän hengen tehtävä on kirkastaa tätä ratkaisua meille tänään.
Pyhän Henki johdattaa meidät lepoon, rauhaan ja vaputeen synnistä, joka saa meissä aikaan tätä sanomatonta ja kirkastunutta iloa.
Ihminen on luotu elämään Jumalan tahdossa. 2 moos 3:6
Exodus 3:5–6 R19331938
Hän sanoi: “Älä tule tänne! Riisu kengät jalastasi, sillä paikka, jossa seisot, on pyhä maa.” Ja hän sanoi vielä: “Minä olen sinun isäsi Jumala, Aabrahamin Jumala, Iisakin Jumala ja Jaakobin Jumala”. Ja Mooses peitti kasvonsa, sillä hän pelkäsi katsoa Jumalaa.
Jumalan kohtaaminen ilman Jeesuksen armoa on pelottavaa
Tämä palava pensas joka ei kulunut kuvaa Jumalan armoa, joka veti Mooseksen luokseen kohtamaan hänet.
Ihmispelko panee paulan, mutta herraan luottavainen on turvattu. Proverbs 29:25
Meidän ei tarvitse kelvata kenellekkään ihmiselle ja meille riittää että elän oikeassa suhteessa Jumalaan.
Usein ihmissuhteetkin ratkeaa kun etsimme Herraa.
Nämä vanhantestamentin patriarkat; Aabraham, Isak ja Jaakob kuvaa luonteenpiirteltään monella tapaa meitä ihmisiä
Aabraham edusti uskon miestä, joka luotti Jumalan lupaukseen jälkeläisistä vaikka se inhimmillisesti ei ollut kovin järkevää.
Iisak vaelsi Jumalan suunnitelmassa ja sai kokea Jumalan siunauksia elämässään Genesis 26:12–13
Jaakob edusti ongelmia vaikka hän omisti kaikki lupaukset niin ne ei koskaan tullut hänelle todelliseksi ennen kuin kävi tämän kuuluisan jaakobin painin jonka jälkeen hän alkoi luottamaan Jumalaan ja riippumaan hänessä kiinni
Jumalan suunnitelma myös meille on se että riipumme hänessä kiinni. Sen sijaan että kamppailemme hänen kanssaan.
Laki ei anna minulle mitään voimaa sen vaatimuksen täyttämiseen. Tästä syystä Mooses pelkäsi Jumalaa kun vaatimukset oli niin suuret hänen omalle kyvylle.
Mooses totesi ettei hän kykene omassa voimassa täyttämään Jumalan vanhurskaita vaatimuksia.
Sen sijaan että yritämme saada aikaan jotain niin riipumme Jumalan armossa kiinni.
Aabraham katsoi itseensä ja ajatteli että tämä on mahdotonta tuottaa jälkeläistä, mutta hän luotti että Jumala voi tehdä tämän mahdolliseksi.
Liitto Aabrahamin kanssa oli ehdoton liitto joka tarkoittaa että se riippuu vain Jumalasta.
Meidän kannattaa pitää meidän oma ymmärrys kuolleensa eikä vastaanottaa siltä mitään.
Kuinka kuollut voi esittää enään mitään vaatimuksia, ei hautausmaallakaan enään kuule mitään valituksia esim siitä että multa on märkää.
Jos haluat vetäytyä hiljaisuuteen niin mene hautausmaalle siellä on hiljaista. Ei ne ruumit siellä enään taistele keskenään eikä esitä vaatimuksia.
Tiedättekö että te olette kuolleet yhdessä Kristuksen kanssa ja teidän elämänne on kätketty hänessä eikä enään missään kuolleissa teoissa.
Hän johdattaa sinua yliluonnollisella viisaudella.
Meidän ihmisten vaikeus on siinä ettemme luovuttaudu Jumalalle.
Psalm 18:29 R19331938
Sillä sinä annat minun lamppuni loistaa; Herra, minun Jumalani, valaisee minun pimeyteni.
Herra valaisee sinun elämäsi ja antaa sinulle ymmärrystä sinun sisäiseen ihmiseen.
Katselemme hänen kirkkauttaan peittämättömin kasvoin niin pyhä henki alkaa muuttaa meitä Jeesuksen kaltaiseksi vähä vähältä
Exodus 3:7–8 R19331938
Ja Herra sanoi: “Minä olen nähnyt kansani kurjuuden Egyptissä ja kuullut heidän huutonsa sortajainsa tähden; niin, minä tiedän heidän tuskansa. Sentähden minä olen astunut alas vapauttamaan heidät egyptiläisten kädestä ja johdattamaan heidät siitä maasta hyvään ja tilavaan maahan, maahan, joka vuotaa maitoa ja mettä, sinne, missä kanaanilaiset, heettiläiset, amorilaiset, perissiläiset, hivviläiset ja jebusilaiset asuvat.
Herra näkee sinun kurjuuden ja kuullut sinun huutosi, siksi Jeesus tuli tähän mailmaan kohtaamaan meidät ja tuomaan meille vapautuksen.
Kaikki on mahdollista Jumalan kanssa.
Luotetaan Jumalaan kaikilla teillämme niin hän tasoittaa meidän polkumme
Tosi Inhottava ja vakava tilanne oli eqyptissä missä Faarao määrsäsi että kaikki poikalapset pitää tappaa Ex 1:16.
Exodus 2:1–3 R19331938
Niin eräs mies, joka oli Leevin sukua, meni ja nai leeviläisen neidon. Ja vaimo tuli raskaaksi ja synnytti pojan. Ja kun hän näki, että se oli ihana lapsi, salasi hän sitä kolme kuukautta. Mutta kun hän ei voinut sitä enää salata, otti hän kaisla-arkun, siveli sen maapihkalla ja piellä, pani lapsen siihen ja laski sen kaislikkoon Niilivirran rantaan.
Saatanan suunnitelma oli estää Jeesuksen tuleminen murhauttaa poikalapset niin kuin Faaraolla oli suunnitelma tuohota Israelin kansa ennen kuin siitä tulee liian voimakas.
Ihmiselle oli mahdotonta luottaa enään omaan kykyynsä niin kuin tällä äitillä, jonka piti lähetää lapsensa niilin viirran armoille.
Tässä vakavassa tilanteessa tuli esille myöskinJumalan huurmorintaju.
Se joka käski murhauttaa kaikki poikalapset kasvattikin itse hovissaan Israelin vapahtajan.
Tekikö Mooseksen vanhemmat virheen luovuttaessaan lapsensa Jumalan käsiin virran vietäväksi ?
Vaikka tilanne oli täysin mahdoton niin he päättivät Antaa Jumalan päättä. Samoin kuin Aabraham lausui Jumalasta että hän on katsova istelleen sopivan lampaan uhriksi Gen 22:7. (oinas)
Tekikö Aabraham väärin luottaessaan poikansa Jumalan käsiin?
Tekikö Joosef väärin kuunnellessaan Herran enkeliä joka käski häntä paeta Eqyptiin? (Eqypti oli paikka jossa Jeesus lapsi oli paossa ja jossa myöhemmin vitsaukset veivät lapset).
Luke 4:18–19 R19331938
“Herran Henki on minun päälläni, sillä hän on voidellut minut julistamaan evankeliumia köyhille; hän on lähettänyt minut saarnaamaan vangituille vapautusta ja sokeille näkönsä saamista, päästämään sorretut vapauteen, saarnaamaan Herran otollista vuotta”.
Jeesus lähetettiin julistamaan ilosanomaa, vangituille vapautusta, sekä päästämään sorretut vapauteen.
Ei tässä sanota että Jeesus olisi voideltu Julistamaan lakia ja tuomiota vaan vapautusta
Miten ihanaa onkaan kun ihmiset elää ensin Jumalan edessä,
Sinun parantuminen ei koskaan ala ongelmista vaan siitä ymmärryksestä että Jumala rakastaa sinua. Et voi luovuttaa ongelmiasi hänelle jos et tiedä että Jumala rakastaa sinua.
Voiko ihminen luottaa liikaa Jumalaan. Kukaan ihminen ei voi luottaa Jumalaan liikaa.
Meillä on taivaallinen isä joka huolehtii meistä.
Jos ihminen ei halua luovuttaa elämäänsä Jumalalle niin kannattaako sellaista sielunhoitoa enään jatkaa. Silloin parrannetaan vaan vanhaa luontoa.
Niin paljon turhia kuolemia tässä maassa
Johdetaan ihmiset ensin tuntemaan Jeesus jonka jälkeen ongelmien ratkaisu on ihan toisella tasolla.
Kaikki haluaa hoitaa aadamia (vanhaa luontoa) vaikka se on jo hoidettu ristillä.
Kun ihminen pelastuu niin hänellä on täysin uusi kapasiteetti käsitellä asioita.
Ei pelastumaton ihminen voi luottaa Jumalaan ja vaeltaa hänen voimassa.
Me kommunnikoimme elämää toinen toisillemme.
Related Media
See more
Related Sermons
See more