P. Šrankota

Sermon  •  Submitted   •  Presented
0 ratings
· 2 views
Notes
Transcript

1. Privítanie a modlitba

Bratia a sestry, priatelia, nech nás všetkých Boh požehná a nech počas dnešného doobedia máme tú milosť spoznávať viac nášho Pána Ježiša Krista. Obzvlášť sme radi za všetkých, ktorí ste naši hostia alebo ste na tomto mieste prvýkrát, či prvýkrát po dlhšej dobe.
Pozdravujem tiež všetkých, ktorí nás sledujú online alebo zo záznamu. Nech vás Pán Ježiš požehná svojím pokojom.
Teraz by som chcel privítať nášho hosťa Paliho Šrankotu s rodinou. Sme radi, že vás opäť vidíme, vitajte. Naši drahí hostia nám dnes poslúžia, nech je to na Božiu slávu a naše požehnanie.
Modlitba

2. Pieseň - YWB mládež

(môžeme stáť)

3. Oznamy

Besiedka bude - Prosíme rodičov, aby nechávali deti na besiedke a neostávali na besiedke, aby prišli do zhromaždenia.
Dnes o 17:00 - večerné zhromaždenie
Opäť je možnosť pripojiť sa k modlitbám a pôstu za náš zbor v utorok od 18:00 do stredy 18:00. (Modlitebné predmety v prezentácii).
Biblická hodina 25.1. o 18:30 Nová séria - v čom spočíva múdrosť? Kazateľ 1 pokračovanie.
Biblická akadémia - Bratia a sestry, priatelia, pripomíname vám, že je opäť možné sa prihlásiť do zborovej biblickej akadémie. Prihlasovanie je online cez newsletter ale samozrejme môžete prísť aj z mnou alebo bratmi staršími, aby sme vám v tom pomohli.
Prvé stretnutie budúceho semestra je 10.2. seminár bude viesť V. Repaský - evanjelizácia o 9:30. Ako sme už spomínali skôr. Bude možné získať certifikát za prvý semester, k tomu je však potrebné prejsť skúškou, písomným testom, ktorý sa uskutoční práve 10.2. ešte pred seminárom. Takže o 9:00. Pre tých, ktorí si chcete otestovať, čo ste sa naučili a chcete získať certifikát, prosím pripravte sa na písomnú skúšku 10.2. o 9:00, ktorá bude pozostávať len z materiálov, nahrávok a toho, čo sme sa naučili počas prvého semestra. Verím, že ňou prejdú tí, ktorí počas vyučovania dávali pozor.
16.3 Vlado Boško- Apologetika - nová spiritualita a jej vplyv na súčasnú cirkev.
20.4. A. Kraljik - Hebrejčina - masorétsky text
25.5. o 9:30 D. Kraljik - Júda, dokončenie témy z prvého semestra.
11.2. Výročné stretnutie všetkých členov zboru. Do 2.2. prosíme všetky zložky, aby pripravili svoje správy.
Vysvetliť pohostinnosť -
Bratia a sestry, jeden z bodov vízie staršovstva na tento rok je podporiť pohostinnosť v našom zhromaždení. Je to Božia vôľa, aby sme boli pohostinní, viacero biblických textov nás upozorňuje, aby sme nezabúdali na pohostinnosť. Uviedli by sme jeden z nich. Rimanom, 12, 11- 13 11 Nebuďte leniví v horlivosti. Dajte sa rozohňovať Duchom. Slúžte Pánovi. 12 Radujte sa v nádeji. V súžení buďte trpezliví, v modlitbe vytrvalí. 13 Majte účasť na potrebách svätých. Voči cudzím buďte pohostinní. Chceme napĺňať zjavenie Božej vôle, byť pohostinní voči cudzím. Pohostinnosť praktizujeme a vieme, že mnohí praktizujete rôznymi úžasnými spôsobmi. Jeden z týchto spôsobov, na ktorý chceme poukázať je pozývanie k spoločnému obedu v nedeľu po bohoslužbách. Je to výzva do služby aj pre tých z vás, ktorí ešte v tomto zbore nemáte službu alebo rozmýšľate ako sa zapojiť viac. Budeme sa snažiť si všímať nových ľudí, hostí, študentov, mladých, osamelých, zahraničných, cudzích a pohostiť ich v nedeľu na obed. Môžeme ich pozvať domov alebo do reštaurácie, ale je tu ešte iná možnosť, pripraviť obed priamo tu v našej zborovej kuchyni alebo jedálni, ktoré máme k dispozícii v našej modlitebni. Je tu príležitosť na rozhovory, vzájomné spoznávanie, duchovné poradenstvo či otázky a odpovede. Kto by mal záujem pridať sa k tejto službe a chcel by pripraviť obed v modlitebni, nech sa zapíše to tabuľky na konkrétnu nedeľu. Týmto chceme poprosiť uvítací tím, aby informácie o hosťoch komunikovali spolu so slúžiacimi, ktorí budú v daný deň servírovať obed. Pracujeme na tom, aby sme túto službu viedli ku kompletnejšiemu systému. Zatiaľ je dobré komunikovať s bratmi staršími po nedeľnom zhromaždení, o tom akou formou (a koľkých) by ste chceli pohostiť nových alebo cudzích ľudí v tú nedeľu.
Blahoželanie
Bratia a sestry, spoločne chceme gratulovať nášmu drahému bratovi Jankovi Jágerskému, ktorý v priebehu budúceho týždňa oslávi 75 rokov.
Sme veľmi vďační Bohu, že vás máme, nech vás Pán Ježiš žehná a chráni aj naďalej. Prijmite od nás povzbudenie z Božieho slova.
Žalm 118
6 Hospodin je so mnou, nebojím sa. Čo mi urobí človek? 7 Hospodin je so mnou, medzi mojimi pomocníkmi, pohŕdavo sa pozriem na tých, čo ma nenávidia. 8 Lepšie je utiekať sa k Hospodinovi, ako spoliehať sa na človeka. 9 Lepšie je utiekať sa k Hospodinovi, ako spoliehať sa na kniežatá.
14 Hospodin je moja sila a pieseň, stal sa mi záchranou. 15 Hlas plesania nad záchrancom znie v stanoch spravodlivých. Hospodinova pravica mocne zasiahla. 16 Hospodinova pravica sa pozdvihla, Hospodinova pravica mocne zasiahla.
Náš drahý brat, úprimne vám prajeme, aby ste po celý život boli naplnení dôverou v Pána Ježiša. Spoľahnite sa naňho, On je mocnejší ako ktorýkoľvek človek alebo knieža. Žehnáme vám, aby vás Hospodinova pravica pevne držala, nech je Pán vašou silou a piesňou záchrany.
Ďalšie oznamy a pozdravy?
- Počas prvej chvály zbierka.

4 Chvály - YWB mládež

5 Pali prezentácia

Deti do besiedky

Modlitby za službu

6 Záver - Pieseň YWB

7 Požehnanie

Related Media
See more
Related Sermons
See more