Jumalan kansa

Sermon  •  Submitted   •  Presented   •  35:17
0 ratings
· 2 views
Files
Notes
Transcript
Meillä kaikilla on iso etuoikeus oppia tänään tuntemaan Jeesus paremmin. Jotkut eivät näe sitä etuoikeutena, mutta uskon että me kaikki ymmärrämme kuinka etuoikeutettuja me olemme.
Meillä täällä suomessa on sanonta: on lottovoitto syntyä suomeen.
Onhan se hieno asia että täällä on puhdas ja raikas ilmasto, kaikilla on mahdollisuus opiskella ja kaikille on taattu perustoimeentulo ja lähes ilmainen terveydenhoito.
Se ei kuitenkaan ole tae tyytyväisyydelle kuten ei pelastuskaan automaattisesti tarkoita että ihminen kokee elämänsä onnelliseksi.
Onnellisuuden kokemus koostuu monista asioista ja yksilöt voivat kokea sen todella eritavalla. Esim yksinäisyyden kokemus on kovin erinlaista eri henkilöillä. Yleisesti maailmassa on katsottu että kun seuraavat tarpeet tulee tyydytetyksi niin ihmisellä on mahdollisuus kokea myöskin onnellisuutta. Minusta se ei kuitenkaan pidä täysin paikkaansa.
Fysiologiset tarpeet on tyydytetty Ruoka, Juoma, hengitysilma
Turvallisuus fyysisiltä uhilta: suomessa on tärkeää että meilä on jonkinlainen asumus
Yhteenkuulumisen tarpeet, ystävyys, rakkaus,
Arvostuksen tarve , itse arvostus, kunniotuksen saaminen,
Itsensä toteuttamisen tarve, työssä, vanhemmuudessa, yhteisössä ihmissuhteissa.
Olen kuitenkin tavannut ihmisiä joilla ei ulkoisesti oikein mikään edellä mainituista tunnu täyttyvän ja silti he on tyytyväisiä.
2 Peter 1:2–3 R19331938
Armo ja rauha lisääntyköön teille Jumalan ja meidän Herramme Jeesuksen tuntemisen kautta. Koska hänen jumalallinen voimansa on lahjoittanut meille kaiken, mikä elämään ja jumalisuuteen tarvitaan, hänen tuntemisensa kautta, joka on kutsunut meidät kirkkaudellaan ja täydellisyydellään,
Armo ja rauha lisättyköön meille Herramme Jeesuksen tuntemisen kautta.
Se on tosi tosi hienoa että voimme oppia tuntemaan hänet paremmin.
Mikä opettaa meille paremmin Jeesuksen tuntemista kuin se että otetaan Hänet meidän elämään mukaan ja annetaan Hänen selvittää meidän tilanteet.
Jumala on ilmaissut itsensä meille Jeesuksen tuntemisen kautta.
Tässä kristllisyydessä on ensisijaisesti kysymys Jeesuksen tuntemisessa ei niinkään ulkoisista asioista.
Se että alan palvelemaan seurakunnassa tai lähden lähetyskentälle tulisi johtua siitä että elän Jeesuksen kanssa ja Hän saa minussa halun alkaa tekemään asioita.
Ismo sanoi hyvin eilen lähetysillassa että Jumala palvelee ensin lähetystyönteekijää joka sitten jakaa sitä hyvää eteenpäin mitä on saanut Jumalalta.
Palvelemisesta voi tulla meille taakka jos teemme sitä velvollisuudesta käsin, mutta jos olemme ensisisjaisesti Jeesuksen palvelijoita niin kaikki muu tulee sen ohessa Matt 6:33
Jesajan kirja on täynnä on lohdutuksen sanoja kansalle joka oli niskuttelva kansa ( luvut 40-48) ja Jesaja profetoi näitä asioita 100 vuotta ennen kuin Israelilaiset joutuivat pakkosiirtolaisuuteen. Hän puhuu Kirjeeessään myös niistä ajoista kun messias tulee ja tuhat vuotinen valtakunta perustetaan.
Jesajan kirjassa on valtavan paljon lohdutusta Israelin kansalle ennen pakkosiirtolaisuutteen joutumista.
On hyvä huomata että Kaikilla kirjoituksilla on aina kirjaimellinen merkitys jonka lisäksi niissä hengellinen merkitys esimerkiksi
Me olemme Aabrahamin hengellisiä jälkeläisiä niin kuin Israelikin.
Israel oli lihan mukaan Aabrahamin jälkeläisiä, mutta me olemme Hengen mukaan.
Romans 2:28–29 R19331938
Sillä ei se ole juutalainen, joka vain ulkonaisesti on juutalainen, eikä ympärileikkaus se, joka ulkonaisesti lihassa tapahtuu; vaan se on juutalainen, joka sisällisesti on juutalainen, ja oikea ympärileikkaus on sydämen ympärileikkaus Hengessä, ei kirjaimessa; ja hän saa kiitoksensa, ei ihmisiltä, vaan Jumalalta.
Tässä on niin paljon ymmärrettäviä asioita että ne voi olla vaikea ymmärtää ilman Pyhän Hengen antamaa ymmärrystä.
Isaiah 40:28–31 R19331938
Etkö tiedä, etkö ole kuullut: Herra on iankaikkinen Jumala, joka on luonut maan ääret? Ei hän väsy eikä näänny, hänen ymmärryksensä on tutkimaton. Hän antaa väsyneelle väkeä ja voimattomalle voimaa yltäkyllin. Nuorukaiset väsyvät ja nääntyvät, nuoret miehet kompastuvat ja kaatuvat; mutta ne, jotka Herraa odottavat, saavat uuden voiman, he kohottavat siipensä kuin kotkat. He juoksevat eivätkä näänny, he vaeltavat eivätkä väsy.
Juutalaisten oli pakko mennä pakkosiirtolaisuuteen, mutta nämä lupaukset ovat lohduttavia. Hän kehoittaa heitä riippumaan hänessä eikä rakentamaan mitään omia varustuksia itselleen.
Kyllä , Teillä tulee olemaan vaikeuksia, mutta teillä on kuitenkin lohdutuksen Jumala.
Kristityllä on aina myös tämä hengellinen näkökulma asiohin.
1 Corinthians 1:30 R19331938
Mutta hänestä on teidän olemisenne Kristuksessa Jeesuksessa, joka on tullut meille viisaudeksi Jumalalta ja vanhurskaudeksi ja pyhitykseksi ja lunastukseksi,
Exodus 14:14 R19331938
Herra sotii teidän puolestanne, ja te olkaa hiljaa.”
Se on hienoa kun ei ole muuta asiaa kuin Jumalan johon voimme turvata.
Annetaan Herran sotia meidän puolesta
Meidän oma elämä on hyvin rajallista jos luotan vain itseeni.
Hän haluaa että voimme luottaa häneen meidän elämässä.
Jumalan rakasti kansaansa niin paljon että johdatti kansansa umpikujaan.
Hän rakastaa sinua niin paljon että hän johtaa sinut umpikujaan.
Sitä kautta me tulemme ymmärtämään että Hän on meidän kaikkemme
Ei ole huono asia olla riippuvainen Jumalasta.
Isaiah 41:8 R19331938
Mutta sinä Israel, minun palvelijani, sinä Jaakob, jonka minä olen valinnut, Aabrahamin, minun ystäväni, siemen,
Jos me ajattelemme hieman Israelin kansaa se alussa hyvin mitätön kansa, sitä sorrettiin Faaraon toimestaa, se sai alkunsa yhdestä imisestä (aabrahamista) Jumalan lupauksen mukaan. Kuitenkin siitä tuli Jumalan avulla suuri ja mahtava kansa.
Israelin historia on täynnä Jumalan armoa ja anteeksiantoa. Se osoittaa että Jumalan on täytynyt ylläpitää tätä kansaa kaiken aikaan.
Kaikesta töppäilysistä huolimatta Jumalan piti siitä huolta.
Deuteronomy 7:6–8 R19331938
Sillä sinä olet Herralle, Jumalallesi, pyhitetty kansa; Herra, sinun Jumalasi, on valinnut sinut omaisuuskansakseen ennen kaikkia muita kansoja, mitä maan päällä on. Ei Herra sentähden ole mielistynyt teihin ja valinnut teitä, että olisitte lukuisammat kaikkia muita kansoja, sillä tehän olette kaikkia muita kansoja vähälukuisemmat, vaan sen tähden, että Herra rakasti teitä ja tahtoi pitää valan, jonka hän oli vannonut teidän isillenne; niin Herra vei teidät pois väkevällä kädellä ja vapahti sinut orjuuden pesästä, faraon, Egyptin kuninkaan, käsistä.
Tämä puhuu hengellisessä mielessä myös meistä.
Koska me olemme Aabrahamin siementä.
Hän on valinnut meidät sen tähden että hän rakastaa meitä ja että hän halusi pitää valan jonka hän oli vannonut.
Annetaan meidän elämä Hänelle niin hän antaa meille paremman elämän.
Jumala ei tarvitse meidän kykyä hän haluaa että olemme hänen käytettävissä ja luotamme häneen.
Ephesians 1:3–5 R19331938
Ylistetty olkoon meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen Jumala ja Isä, joka on siunannut meitä taivaallisissa kaikella hengellisellä siunauksella Kristuksessa, niinkuin hän ennen maailman perustamista oli hänessä valinnut meidät olemaan pyhät ja nuhteettomat hänen edessään, rakkaudessa, edeltäpäin määräten meidät lapseuteen, hänen yhteyteensä Jeesuksen Kristuksen kautta, hänen oman tahtonsa mielisuosion mukaan,
Ennen kuin mailmaa olikaan oli Herra jo meidät valinnut, siksi meidän ei kannata lähteä rakentamaan meidän omia rakennelmia.
Jumala haluaa että luotamme häneen
Tämä on Jumalan ja uskon sankareiden suuremmoinen historia
Jumalan on jo tehnyt meidän puolestamme kaiken
Olemme osallisia hänen rakkaudestaan, pyhyydestään, uskollisuudestaan, hänen voimasta
Isaiah 41:10 R19331938
älä pelkää, sillä minä olen sinun kanssasi; älä arkana pälyile, sillä minä olen sinun Jumalasi; minä vahvistan sinua, minä autan sinua, minä tuen sinua vanhurskauteni oikealla kädellä.
Hän sanoo hienosti tässä: minä olen sinun Jumalasi, minä vahvistan sinua, minä autan sinua, minä tuen sinua.
Jumalan on siinäkin tilanteessa missä luulet ettei hän ole
Mooseksen voiman lähde oli se että Jumala oli hänen kanssaan.
Isaiah 41:14 R19331938
Älä pelkää, Jaakob, sinä mato, sinä Israelin vähäinen väki: minä autan sinua, sanoo Herra, ja sinun lunastajasi on Israelin Pyhä.
Isaiah 41:18–21 R19331938
Minä puhkaisen purot kalliokukkuloihin, lähteet laaksojen pohjiin; minä muutan erämaan vesilammikoiksi ja hietikon hetteiköksi. Minä kasvatan erämaahan setripuita, akasioita, myrttejä ja öljypuita; minä istutan arolle kypressejä, jalavia ynnä hopeakuusia, jotta he näkisivät ja tietäisivät, huomaisivat ja myös ymmärtäisivät, että Herran käsi on tämän tehnyt, Israelin Pyhä sen luonut. Tuokaa esiin riita-asianne, sanoo Herra, esittäkää todisteenne, sanoo Jaakobin kuningas.
Hän puhkaisee purot meidän tilanteisiin
Hän kasvattaa erämaahan setripuita
Tämä on sitä yliluonnollista elämää mitä meille tapahtuu kun luotamme häneen.
Me olemme omillamme tässä mailmassa tämä mailma on aina meille pelkkää erämaata … mutta Jumala puhkaisee virran meidän elämään ja sinne alkaa kasvaa setripuita.
Israelin tarkoitus oli osoittaa että näkymätön Jumala on ja hän auttaa kansaansa.
Jumala ei ole kutsunut meitä rakentamaan elämäämme omin voimin vaan että me luotamme häneen kaiken aikaa.
Te olette täytetyt Hänessä joka on kaiken hallitsija.
Meidän elämä on tiedetty jo ennen mailman perustamista
Meidän elämässä ei ole kyse se kuinka voimakkaita me olemme vaan siitä että meillä on suuri Jumala
Luotetaanhan häneen ja ollaan Jumalan kansaa, Jumalan omistamaa kansaa.
Ne tilanteet jossa juoksemme selvitäksemme ei anna meille mitään. Ne ovat vain ilmaa ja tuulen tavoittelua. Emme voi löytää niistä ikinä mitään iankaikkisia vastauksia.
Vastaukset tulee aina Jumalalta. Jumala on todellinen
Aamen
Related Media
See more
Related Sermons
See more