Suolaa ja valkeutta

Sermon  •  Submitted   •  Presented   •  47:46
0 ratings
· 10 views

p. Veijo; p. Matti

Files
Notes
Transcript
Sermon Tone Analysis
A
D
F
J
S
Emotion
A
C
T
Language
O
C
E
A
E
Social
View more →

Suola ja valkeus

Matthew 5:13–16 R19331938
Te olette maan suola; mutta jos suola käy mauttomaksi, millä se saadaan suolaiseksi? Se ei enää kelpaa mihinkään muuhun kuin pois heitettäväksi ja ihmisten tallattavaksi. Te olette maailman valkeus. Ei voi ylhäällä vuorella oleva kaupunki olla kätkössä; eikä lamppua sytytetä ja panna vakan alle, vaan lampunjalkaan, ja niin se loistaa kaikille huoneessa oleville. Niin loistakoon teidän valonne ihmisten edessä, että he näkisivät teidän hyvät tekonne ja ylistäisivät teidän Isäänne, joka on taivaissa.
Jeesus halusi käyttää tässä vertauksessa suolaa kuvamaan uskovia.
Suolalla on tiettyjä tarkoituksia ja ilman niitä sillä ei ole mitään käyttöä. Sellaisia me ollaa joskus kaikki oltu ollaan oltu ilman mitään virkaa. Ilman mitään tarkoitusta.
Suola tekee ruuasta maukkaan
Suola kerää nestettä
Suola säilöö ja suojaa
Suola aiheuttaa janon
Uskovat on mailman suola.
Me teemme elämästä maukkaa, maailma ei sitä ymmärrä vaan yrittää pitää kiinni kaikenlaisista keinomausteista. Aspartaami, aromivahventeet jotka tuhoaa ihmisten elämää ja saa sairastumaan.
seurakunta on lähde erämaassa josta vedet virtaavat.
Seurakunnan lähellä on hyvä ja turvallinen ollaa siellä saa olla suojassa maailman saastutukselta.
Elävä seurakunta pitää esillä maukasta ruokaa joka saa ihmiset janoamaan lisää vettä joka sammuttaa janon.
Matthew 5:14–15 R19331938
Te olette maailman valkeus. Ei voi ylhäällä vuorella oleva kaupunki olla kätkössä; eikä lamppua sytytetä ja panna vakan alle, vaan lampunjalkaan, ja niin se loistaa kaikille huoneessa oleville.
Te, seurakunta on maailman valkeus. Jeesus tuli valkeudeksi maailman ihmisille, mutta kun hän nousi ylös taivaaseen hän lähetti Henkensä meihin, jotta olisimme valkeutena maailmassa.
Ephesians 5:8–9 R19331938
Ennen te olitte pimeys, mutta nyt te olette valkeus Herrassa. Vaeltakaa valkeuden lapsina —sillä kaikkinainen hyvyys ja vanhurskaus ja totuus on valkeuden hedelmä—
Uskovien identiteetti saattoi olla nujerrettu, mutta Jeesus halusi nostaa heidän katseet Häneen joka rakentaa ja valaisee polkumme.
Pienikin valo pimeässä riittää valaisemaan suunnan. Ei siis tarvita paljoakaan valkeutta, jotta voisimme toimia tämän maailman valona
Meidät on luotu valoksi. Olemme kuolleet ja uudesti syntyneet valoksi tähän maailmaan. Maailma yrittää saada meidät ajattelemaan toisin. Älkää uskoko sitä. Te olette valkeus.
Matthew 5:16 R19331938
Niin loistakoon teidän valonne ihmisten edessä, että he näkisivät teidän hyvät tekonne ja ylistäisivät teidän Isäänne, joka on taivaissa.
Eli miten loistakoon meidän valo?
Lampun jalassa
Rohkeasti esillä
Teiden vierillä, toreilla
Jeesuksen seuraajat noudattivat tätä ja olivat kaikkialla näkyvillä
ja Paavali antoi Timoteukselle ohjeet
2 Timothy 4:2 R19331938
saarnaa sanaa, astu esiin sopivalla ja sopimattomalla ajalla, nuhtele, varoita, kehoita, kaikella pitkämielisyydellä ja opetuksella.
Meillä on tulossa vappuna Jeesus-marssi täällä tampereella
Olemme menossa ulos ihmisten keskelle valkeudeksi
Ottakaa esitteitä mukaan ja levittäkää niitä seurakuntiin kauppakeskuksiin ja toreille.
Related Media
See more
Related Sermons
See more