Met je hand op Gods troon om hulp te krijgen.

Overwinning door mijn hand op Gods troon..  •  Sermon  •  Submitted
0 ratings
· 6 views

Overwinning komt door de Hulp van de Heer. Gebed en naderen tot de troon der genade is de sleutel tegen aanvallen en verleidingen.

Notes
Transcript
Sermon Tone Analysis
A
D
F
J
S
Emotion
A
C
T
Language
O
C
E
A
E
Social
View more →

1 Aanvallen/ uitdagingen komen.

Amalek (Amalekieten) kleinzoon van Ezau=Ruw/behaard (Edomieten=rood) Amalek eerste volk dat streed tegen Israel . De les die ze hier zouden leren was een belangrijke les.Het leven van een christen is niet alleen maar zegeningen, maar ook strijd. Ze hadden nog nooit hoeven te strijden, dat deed God voor hen(). Maar bidden brengt overwinning.
Water gekregen( beeld van Heilige Geest) en nu
Refidim= Rustplaats
Refidim= Rustplaats
Amalek leverde een lage streek. viel de zwakken in de rug aan.
Deuteronomy 25:17–18 NBG1951
Gedenk wat Amalek u gedaan heeft op uw tocht, toen gij uit Egypte getrokken waart; hoe hij u onderweg tegenkwam en al de zwakken in uw achterhoede afsneed, terwijl gij vermoeid en uitgeput waart, en hoe hij God niet vreesde.
Amalek of Ezau is het beeld van ons vlees. Het volk had water ( beeld van de Heilige Geest)gekregen. Het vlees begint altijd weerstand te bieden als de Heilige Geest in ons woont. ()
Galatians 5:17 NBG1951
Want het begeren van het vlees gaat in tegen de Geest en dat van de Geest tegen het vlees – want deze staan tegenover elkander – zodat gij niet doet wat gij maar wenst.
Op je werk, school, of in je dagelijkse leven, uitdagingen tegenslag en aanvallen. Collega’s doen jou of anderen zeer, je wordt buitengesloten of gepest. onrecht wordt je aangedaan of verleidingen komen...

2 Aanvallen/uitdagingen moet je onder ogen komen.

Misschien is je eerste reactie: niets doen. maar niets doen betekend overlopen worden. Langzaam maar zeker kapot gemaakt worden. Overwonnen worden door de vijand, zonde of verleider.
Het lijkt soms het beste om niets te doen, maar dat is geen goede optie. Je kunt niet alles laten gebeuren en negeren. Aanvallen en onrecht, uitdagingen vragen om een reactie.De bijbel roept ons op om over zonde en ons vlees te regeren. en
Mozes kwam in actie. Maar niet alleen. Aaron en Chur waren met hem. De Bijbel zegt dat je elkaar kunt helpen in de gebeden.
Het lijkt soms het beste om niets te doen, maar dat is geen goede optie. Je kunt niet alles laten gebeuren en negeren. Aanvallen en onrecht, uitdagingen vragen om een reactie.

3 Aanvallen/uitdagingen zijn (altijd) te overwinnen.

Related Media
See more
Related Sermons
See more