181111 Guds rige i virkeligheden 3

Guds rige i virkeligheden   •  Sermon  •  Submitted
0 ratings
· 8 views

Tema for 4. kvartal 2018. Årstema Kirke i virkeligheden

Notes
Transcript
Sermon Tone Analysis
A
D
F
J
S
Emotion
A
C
T
Language
O
C
E
A
E
Social
View more →

Guds Rige i virkeligheden 3/3

Indledning

Fra 1. gang:
Guds rige er der hvor Guds vilje sker - dig/mig
Guds vilje er altid det bedste der kan ske (originale kilo i Paris)
At være skabt i Guds billede, er mere en jobbeskrivelse, end det er en beskrivelse af vores egenskaber eller udseende
Menneskets opgave er at lede jorden “i Guds billede” - som hans repræsentanter.
Når vi løser denne opgave, vil “Guds herlighed slutte op bag os” (Es. 58, 8b).
Fra 2. gang:
Hvad går selve opgaven ud på?
At bringe Guds Shalom - fred - genopretning
Fred mellem Gud og mennesker
Fred i mennesket
Fred imellem mennesker
Fred imellem mennesker og resten af skaberværket
Frelse = Sozo = genopretning, helbredelse, frelse - at blive hel - at Guds shalom kommer og genopretter en.
Idag skal vi så se på hvilke egenskaber der kendetegner de mennesker, der arbejder i Guds billede. Hvilke værdier har de.

Vi må fødes på ny

Det første vi må forstå er, at for at arbejde i Guds billede, så må vi tage imod Jesus. Når vi gør det, er vejen til Gud åben. Når vi bliver forsonet med Gud, tager hans ånd bolig i os. Vi får et nyt hjerte, vi bliver født på ny. Det er essensen i Guds redningsplan - at ligesom Jesus var et med faderen, så kan vi være et med Jesus, og det er forudsætningen for at kunne arbejde i Guds billede.
Hvis ikke vi har Guds ånd i os, så kan vi ikke genskabe hans billede overfor andre.
Det betyder ikke at vi ikke kan gøre godt for andre mennesker - det kan vi godt, men det bliver ikke det fulde billede af Gud, som tager sig af ånd sjæl og legeme.
Hvis ikke vi har Guds ånd, så kommer vi til at arbejde i vores eget billede, vores egen vilje. Vi kan se rundt omkring i verden hvordan det går. Folk bliver mishandlet, undertrykt, snydt, dræbt, voldtaget osv. Det er når man arbejder i sit eget billede.

Hvordan får vi fat i ånden?

Hvordan tager vi imod Jesus
Det gør vi ved TRO - og ikke andet.
Ved at sige JA til at vi ikke magter opgaven med at lede i Guds billede selv - at vi har brug for TILGIVELSE for alt det vi har gjort i vores eget billede i tidens løb, og at vi ønsker at Guds ånd skal tage bolig i os, og begynde at FORVANDLE os til at være dem, han har skabt os til at være.
Sværere er det ikke - og det er vi nødt til at holde fast i. For ofte får vi gjort det sværere end det er. Vi får lagt noget til evangeliet, som ikke skal være der
For ofte får vi gjort det sværere end det er. Vi får lagt noget til evangeliet, som ikke skal være der
Det skriver Paulus om i hans brev til Galaterne.

Galaterne om tro og lov

Galaterne var med på at Jesus var nøglen til frelsen - men de var ikke overbevist om at han var helt nok.
Vi har brug for Jesus, men -
vi skal også omskæres
vi skal også passe på hvad vi spiser
vi skal også passe på hvem vi omgåes
De var inde på en tanke, hvor:
FRELSE = JESUS + LOVEN
Og det er jo ikke en tanke der er ukendt i dag heller. Godt nok er vi frelst af nåde, meeeeen.... Hvis ikke din teologi passer med min, såååå…
Men en frelse der består af Jesus + noget man skal gøre, overholde, præstere - Det er helt forkert. Det er som at stå med ét ben i både den gamle og den nye pagt. At du både skal over holde loven, og tage imod Guds nåde. Paulus siger det kan man ikke. Man må vælge.
Sætter du din lid til frelse via loven ELLER sætter du din lid til frelse pga. det Jesus har gjort for dig?
Galatians 5:4 Danish CLV
4 I er afskåret fra Kristus, I der søger at blive retfærdige ved loven. I er faldet ud af nåden.
POWERPOINT , 2-6
gal
, 2-6
Hør hvad jeg, Paulus, siger til jer: Hvis I lader jer omskære for at få Gud til at acceptere jer, så gavner Kristi død jer ikke. Jeg vil sige det helt klart til ethvert menneske, som lader sig omskære for at blive som jøderne: Så er du også nødt til at overholde alle de jødiske lovregler! I, der søger at blive accepteret af Gud ved at følge de jødiske love, har afbrudt forbindelsen med Kristus. I har sagt nej til Guds nåde! Vi, der tror på Kristus, ser med stor forventning og forvisning frem til at blive accepteret af Gud på grund af vores tro. Den overbevisning har vi fra Helligånden. For os, der tilhører Jesus Kristus, gør det ingen forskel, om et menneske er omskåret eller ej. Det eneste, der betyder noget, er den tro, der leves ud i kærlighed.
Så det er enten eller: Enten sætter du din lid til at du selv kan overholde loven og dermed frelse dig selv, eller også sætter du din lid til at du er frelst ved din tro på Jesus.
Og hvis du tager imod Jesus, så handler det om at TROEN LEVES UD I KÆRLIGHED

Handlinger vs. frelse

Så det her handler ikke om at det er ligegyldigt hvordan vi lever vores liv - det handler om hvad det er der frelser os, og hvad der driver os til at leve det liv vi gør.
For selvfølgelig er det ikke ligegyldigt hvordan vi lever vores liv. Vi skal jo arbejde i Guds billede. Hvis vi skal genskabe Guds billede overfor folk, så kan det ikke ligegyldigt hvordan vi lever, og hvilket billede vi tegner af ham.
Paulus fortsætter lidt længere henne i Gal 5:
POWERPOINT, 13-14
, 13-25
13Kære venner, I er kaldet til et liv i frihed fra lovgerninger. Men misbrug ikke friheden. Gør den ikke til en undskyldning for at handle selvisk. Nej, I skal tjene hinanden i kærlighed. 14Hele loven er samlet i én befaling, nemlig kærlighedsbudet: Du skal elske din næste som dig selv.
Så vi skal ikke længere dømmes efter loven. Vi er kaldet til et liv i frihed. Vi frelses ikke pga. vores gode og eksemplariske opførsel. Vi frelses fordi Jesus har taget den straf vi ellers skulle have haft.
Men det er ikke en blankocheck til at gøre og leve som vi vil, for nu skal vi elske vores næste som os selv, sådan som Gud gør det. Det er vores nye lov. Det er vores ledestjerne. Det er pejlemærket vi skal gå efter. Så vi må hele tiden spørge os selv:
Vil det jeg gør nu, eller det jeg siger nu, være kærligt overfor min næste?
Paulus skriver at hele loven er samlet i dette bud. Og det er jo rigtigt. Hvis du virkeligt elskede din næste, så ville du ikke:
Stjæle fra dem
Slå dem ihjel
Bagtale dem
Snyde dem
eller noget andet, som ville gøre ondt eller såre din næste.
Så det Paulus siger er ikke, at loven er forkert - for den nye lov er jo faktisk sværere at overholde end den gamle lov.

Det er ikke loven der frelser - men den er ikke forkert...

Det Paulus siger er, at det er ikke loven der frelser. Vi kan ikke stå med loven i hånden og sige, at jeg har krav på at blive frelst. For ingen af os kan overholde loven.
Hvis vi tager imod Jesus, så skal vi ikke dømmes efter loven - dvs vi bliver frelst af Guds nåde - men vi skal gøre alt for at elske vores næste - dvs overholde loven....
Kan i høre at det handler om hvor vores fokus er?
Fokuserer du på loven - eller fokuserer du på at elske din næste?
Fokuserer du på at overholde regler - eller fokuserer du på at vise mennesker hvem Gud er, at arbejde i Guds billede?

Fokus på loven giver fokus på:

Mig selv
Det er at JEG overholder loven og reglerne, og har MIT på det tørre.
Fokus bliver på mit projekt, og på hvordan jeg klarer det
Hvis jeg klarer det godt - hvis jeg er god til at overholde loven - så fører det ofte til selvretfærdighed, og det kan hurtigt udvikle sig til at alle dem der ikke klarer det ligeså godt som mig, er dårligere end mig. De skal i hvert fald ikke komme og sige noget til mig, for jeg er bedre end dem.
Hvis jeg ikke klarer mig så godt - hvis jeg er dårlig til at overholde loven - så fører det til dårligt selvværd, jeg dur heller ikke til noget, Gud kan heller ikke lide mig osv.
Kan i høre Farisæerne i det her...

Fokus på næsten giver fokus på:

Andre end mig selv.
At min næste har det godt.
At bringe Shalom til min næste
Hvis han sulter, skaffe ham mad
Hvis han ikke har tøj, skaffe ham tøj
skaffe ham retfærdighed
Hjælpe ham til at få et bedre liv
på det Gud fokuserer på
Det ene bliver til religion - det andet bliver til Guds rige i virkeligheden
I det ene tilfælde er der selvretfærdighed - jeg har loven på min side. Jeg har RET
I det andet tilfælde er det kærlighed - jeg elsker dig, og derfor gjorde jeg det jeg gjorde.

Eksempel

Hvis nu vi forestiller os, at jeg ikke har været gift med min skønne kone i 29 år, men har mødt hende for ikke så længe siden, og gerne vil giften med hende.
Så kan jeg vælge at fokusere på det formelle:
Skrive et brev til hende, hvor jeg redegør for min økonomiske situation, og hvordan jeg forestiller mig at det kunne se ud hvis vi blev gift, så hun har et korrekt grundlag at tage sin beslutning ud fra.
Sørge for at selvangivelsen bliver rettet til så vi fremadrettet får de korrekte fradrag, og opgiver de rigtige indtægter.

Hvordan får vi det rigtige fokus

Paulus fortsætter lidt længere nede i :POWERPOINT
Galatians 5:22–23 Danish CLV
22 Men Åndens frugt er kærlighed, glæde, fred, tålmodighed, venlighed, godhed, trofasthed, 23 mildhed og selvbeherskelse. Alt dette er loven ikke imod!
Så i stedet for at fokusere på at overholde lovens krav, så skal vi fokusere på at elske vores næste. Det betyder ikke at det som loven udtaler sig om er forkert eller irrelevant - men det betyder at
Illustration der viser forskel på at have fokus på loven og at have fokus på noget større (elske)
15Hvis I altid kritiserer og bagtaler hinanden, så ender det med, at I ødelægger hinanden. 16Nej, I skal leve jeres liv efter Helligåndens vejledning, siger jeg. På den måde kan I undgå at føre jeres selviske tilbøjeligheder ud i livet. 17Jeres selviske vilje og Guds Ånds vilje trækker jo i hver sin retning. De ligger altid i konflikt med hinanden, så I risikerer at blive lammet i jeres handlinger. 18Men hvis I virkelig er ledt af Helligånden, behøver I ikke loven til at holde styr på jer.
19-21Folks ugudelige og egoistiske handlinger er velkendte, som for eksempel: Seksuel synd, umoral og perversitet; afgudsdyrkelse og okkultisme; had, skænderier og misundelse; hidsighed og selviske ambitioner; klikedannelse og jalousi; drukkenskab og orgier. Jeg har sagt det før, men siger det gerne igen: De, der lever på den måde, vil ikke få adgang til det kommende Guds rige.
22-23Men det, Helligånden frembringer i os, er: Kærlighed, glæde og fred; tålmodighed og hjælpsomhed; godhed og troskab; nænsomhed og selvbeherskelse. Ingen lov forbyder den slags ting.
I den autoriserede udgave af Bibelen står der: Åndens frugt er.....
Jeg tror nogle gange vi forestiller os at der er tale om forskellige frugter, når vi læser dette:
POWERPOINT Forskellige frugter med forskellige egenskaber
Så kan man arbejde lidt med ens tålmodighedsfrugt, hvis der er brug for det.
Men det står i ental! Der står at det er ÅNDENS FRUGT
POWERPOINT En frugt med forskellige egenskaber. Det er en masse ord, der beskriver én frugt.
Og det er der, fordi åndens frugt ikke er nogle evner du skal udvikle - det er en måde at være på, som ånden udvikler i dig. Det er et sindelag.
Det er ikke sådan at du lige kan arbejde med din tålmodighedsfrugt, og så lade de andre ligge. Jo, du kan godt tage dig sammen i en periode, og udvise en større tålmodighed end du plejer. Men hvis det er dit eget projekt, så vil du ret hurtigt falde tilbage igen, og være som du var.
Det her er et projekt Guds ånd har I dig. Den ønsker ikke at du skal OPFØRE dig tålmodigt - den ønsker at du skal VÆRE tålmodig.
Den ønsker ikke at du skal OPFØRE dig kærligt - den ønsker at du skal VÆRE kærlig.
Kan i huske at det var den måde jeg beskrev Gud på i de tidligere taler? At Gud ikke opfører sig retfærdigt - han er selve definitionen på retfærdighed.
Og hvis du ser på de ord der bliver brugt til at beskrive Åndens frugt, så vil du se at det jo i høj grad minder om Guds egenskaber.
OG DET ER ÅNDENS FRUGT - at ånden over tid genskaber Guds billede i os, så vi kan arbejde på at genskabe Guds billede overfor andre mennesker.
Det er ikke sådan at du lige kan arbejde med din tålmodighedsfrugt, og så lade de andre ligge. Der er kun EN frugt.
Ikke fordi der er en lov der siger at vi skal GØRE noget bestemt, eller LADE VÆRE med noget bestemt.
Men fordi vi ER kærlige, fordi vi ER tålmodige, fordi vi ER venlige.
Det er ikke noget vi skal tage os sammen til at GØRE - det er noget vi ER
Det er derfor vi har brug for Guds ånd, for at kunne arbejde i Guds billede.
Det er derfor vi har brug for Guds ånd, for at kunne arbejde i Guds billede.

Hvordan fremstiller vi frugten

Og hvis du ser på de egenskaber frugten har, så ligner de jo til forveksling en beskrivelse af Guds egenskaber.
Hvordan fremstiller vi så denne åndens frugt? Det gør vi ikke
Man kan ikke presse, eller mase, eller kommandere en frugt frem.
En frugt er resultatet af at være en del af et frugttræ
Jesus bruger selv billedet i . Han sammenligner sig selv med et vintræ, hvor vi er grenene.
John 15:4–5 Danish CLV
4 Bliv i mig, og jeg bliver i jer. Ligesom en gren ikke kan bære frugt af sig selv, men kun når den bliver på vintræet, sådan kan I det heller ikke, hvis I ikke bliver i mig. 5 Jeg er vintræet, I er grenene. Den, der bliver i mig, og jeg i ham, han bærer megen frugt; for skilt fra mig kan I slet intet gøre.
joh15 4-
Så det handler om at blive på træet, så vi kan gennemstrømmes af det liv den har, og så kommer frugten af sig selv. Det er ikke noget vi kan producere selv. Skilt fra træet kan vi slet intet gøre, siger Jesus.
Det er derfor Paulus er sådan efter Galaterne - for de vil selv producere frugt. De mener at det at overholde loven også er et krav for at blive frelst - MEN DET KAN VI IKKE. Det eneste vi kan, er at blive på træet, og så lade ånden producere frugten i vores liv.
Så hvis du tænker: Jeg mangler tålmodighed. Så istedet for at tage dig sammen (som kun holder kort tid), så må du samarbejde med Guds ånd i dig. Bede ham om at skabe mere tålmodighed i dit liv. Forvandle dig. Så vil han ganske givet sætte dig i situationer hvor du får brug for at udvise tålmodighed, og der må du så tage dig sammen og holde ud. Men Ånden vil arbejde med dig, og forvandle dig i processen. Og over tid, vil du så VÆRE tålmodig, istedet for at OPFØRE dig tålmodigt.

Så hvad handler det egentlig om

Og så sluttes ringen på en eller anden måde da Jesus afslutter sit billede af vintræet og grenene med disse ord:
John 15:7–8 Danish CLV
7 Hvis I bliver i mig, og mine ord bliver i jer, så bed om, hvad I vil, og I skal få det. 8 Derved herliggøres min fader, at I bærer megen frugt og bliver mine disciple.
Så er vi tilbage igen til hvad det betyder at arbejde i Guds billede: At vi igennem det vi gør viser mennesker hvem Gud er, og hvad hans hjerte for dem er.
jo15 7-8
Det vi GØR, gør vi ikke fordi en lov siger vi skal, men fordi vi er drevet af kærlighed til vores næste.
For når vi bærer frugt - så betyder det at vi har de egenskaber som er beskrevet som åndens frugt - de samme egenskaber som beskriver og betegner Gud - og vi går dermed rundt og afspejler Guds hjerte i det vi er og gør - ikke bare noget vi tager os sammen til, men noget vi er fordi Guds ånd har forandret os til at ligne ham.
Nu må du ikke høre det her som om du først kan begynde at arbejde i Guds billede når åndens frugt er fuldt udviklet, og du ligner Gud. Slet ikke. Gud kan bruge dig fra dag ét. Se f.eks. Kvinden ved brønden, der blev brugt til at bringe Guds rige til hendes landsby, 10 minutter efter hun havde mødt Jesus.
Så du skal ikke opnå et bestemt niveau eller noget som helst før du går igang - jeg har blot beskrevet den proces der sker i dig undervejs.
For det med at arbejde i Guds billede, og det med at ånden forvandler vores hjerte - det sker lige som sideløbende med hinanden.
POWERPOINTDet er ligesom et par sko: nogle gange er det den ene sko der er forrest, andre gange er det den anden sko der er forrest - og hvis ikke det var sådan, så ville man ikke flytte sig.

Eksempel:

POWERPOINT
15Hvis I altid kritiserer og bagtaler hinanden, så ender det med, at I ødelægger hinanden. 16Nej, I skal leve jeres liv efter Helligåndens vejledning, siger jeg. På den måde kan I undgå at føre jeres selviske tilbøjeligheder ud i livet. 17Jeres selviske vilje og Guds Ånds vilje trækker jo i hver sin retning. De ligger altid i konflikt med hinanden, så I risikerer at blive lammet i jeres handlinger. 18Men hvis I virkelig er ledt af Helligånden, behøver I ikke loven til at holde styr på jer.
19-21Folks ugudelige og egoistiske handlinger er velkendte, som for eksempel: Seksuel synd, umoral og perversitet; afgudsdyrkelse og okkultisme; had, skænderier og misundelse; hidsighed og selviske ambitioner; klikedannelse og jalousi; drukkenskab og orgier. Jeg har sagt det før, men siger det gerne igen: De, der lever på den måde, vil ikke få adgang til det kommende Guds rige.
22-23Men det, Helligånden frembringer i os, er: Kærlighed, glæde og fred; tålmodighed og hjælpsomhed; godhed og troskab; nænsomhed og selvbeherskelse. Ingen lov forbyder den slags ting.
24De, som lever deres liv med Kristus som Herre, har korsfæstet det gamle liv med dets egoisme og begær. 25Da Guds Ånd har givet os et nyt liv, må vi også følge Åndens vejledning.
Jesus siger, at vi skal elske Gud, og vi skal elske mennesker. Det er det det hele går ud på
Drivkraften i det hele er kærlighed. Hvis ikke vi har kærligheden, så kan det hele være ligemeget.
Galatians 5:13–24 Danish CLV
13 Brødre, I blev kaldet til frihed. Brug blot ikke friheden som et påskud for kødet, men tjen hinanden i kærlighed. 14 For hele loven er opfyldt i det ene ord: »Du skal elske din næste som dig selv.« 15 Men hvis I bider og slider i hinanden, så pas på, at I ikke æder hinanden helt! 16 Hvad jeg mener, er: I skal leve i Ånden og ikke følge kødets lyst. 17 For kødets lyst står Ånden imod, og Ånden står kødet imod. De to ligger i strid med hinanden, så I ikke kan gøre, hvad I vil. 18 Men drives I af Ånden, er I ikke under loven. 19 Kødets gerninger er velkendte: utugt, urenhed, udsvævelse, 20 afgudsdyrkelse, trolddom, fjendskaber, kiv, misundelse, hidsighed, selviskhed, splid, kliker, 21 nid, drukkenskab, svir og mere af samme slags. Jeg siger jer på forhånd, som jeg før har sagt, at de, der giver sig af med den slags, ikke skal arve Guds rige. 22 Men Åndens frugt er kærlighed, glæde, fred, tålmodighed, venlighed, godhed, trofasthed, 23 mildhed og selvbeherskelse. Alt dette er loven ikke imod! 24 De, som hører Kristus Jesus til, har korsfæstet kødet sammen med lidenskaberne og begæringerne.
De to ting må følges ad, som disse to sko på billedet. De hænger sammen.
gal5 13-
De to ting må følges ad, som disse to sko på billedet. De hænger sammen.
Når du elsker Gud:
Så bliver grenen på træet
så får grenen liv
så bærer grenen frugt
Når den bærer frugt, så forvandler Guds ånd vores hjerte, så vi kommer til at ligne Jesus mere og mere
Når du elsker mennesker:
Så viser du mennesker hvem Gud er, igennem det du gør og den du er
Nå du gør det, så løser du den opgave vi som Guds børn har fået: At arbejde og lede i Guds billede
Og så vil Guds herlighed slutte op bag dig, som vi har læst det de sidste to søndage.
Og når Guds herlig slutter op bag dig - når du ser hvad Gud gør i menneskers liv, så elsker du Gud endnu mere - og så bærer du endnu mere frugt.....
Så det er en vekselvirkning imellem disse to bud, der gør at du flytter dig som menneske, og over tid kommer til at få Guds sindelag mere og mere.
Det vil også sige, at hvis du kun fokuserer på dit forhold til Gud, og er ligeglad med mennesker omkring dig - så flytter du dig ikke. Så kommer du ikke til at ligne Gud mere og mere - så bliver du mere og mere religiøs.
Jakob skriver det sådan:
James 2:23 Danish CLV
23 Dermed gik det skriftord i opfyldelse, som lyder: »Abraham troede Gud, og det blev regnet ham til retfærdighed,« og han blev kaldt Guds ven.
James 2:26 Danish CLV
26 For en tro uden gerninger er lige så død som et legeme uden åndedræt.
jam
Hvis ikke Guds kærlighed til dig kan ses i dit forhold til andre mennesker, så afspejler du ikke Gud - så enkelt er det.
Begge elementer skal med - skoene må arbejde sammen før du flytter dig.
Det var det her der var Jesu store anklage imod Farisæerne: JA, i elsker Gud og ønsker at gøre alt for at behage ham. Men i er ligeglad med menneskene omkring jer. I er mere optaget af at betale tiende af mynte og kommen, end at skaffe retfærdighed for de undertrykte, og mad til de sultne. Og det går ikke, for sådan er Gud ikke. I tegner et forkert billede af Gud overfor menneskene omkring jer.

Det handler om kærlighed

I bund og grund handler det hele om kærlighed.
Så hvis vi gerne vil bringe Guds rige ud i virkeligheden, så er det kærligheden vi må fokusere på - Kærligheden til Gud, og kærligheden til mennesker. Det er startpunktet for alt.
Kærligheden til Gud, og kærligheden til mennesker
Det er startpunktet for alt.
Vores fokus skal ikke være på loven - for den er vi købt fri for - vi skal fokusere på ham der har købt os fri.
Den skal ikke være på at tage os sammen, så vi kan opføre os ordentligt - vi skal fokusere på ånden, som kan forvandle vores hjerte
Den skal ikke være på hvor mange åndelige gaver vi har i kirken.
Vi kan have nok så mange åndelige gaver i vores kirke. Vi kan have en stor helbredelsestjeneste, eller udfrielsestjeneste - men hvis vi ikke har kærlighed, så gavner det ingenting. For så er fokus ikke på kærligheden til Gud og til menesker, men på dig selv, og den anseelse og status du kan få ud af tjenesten.
Det er det Paulus fortæller til menigheden i Korint. De er meget optaget af alt det Guds rige KAN, gaverne, funktionerne, og hvem der er bedst til dem. Men Paulus siger, det er slet ikke det der skal være i fokus. Det er kærligheden
1 Kor. 13, 1-7
Om jeg så var i stand til at tale alle de jordiske og himmelske sprog, men ikke havde kærlighed, da var jeg som en rungende gonggong eller et støjende bækken.
Om jeg havde profetiens gave, havde åbenbaring om alle mysterier og havde al kundskab, om jeg havde den tro, der flytter bjerge, men ikke havde kærlighed, da var jeg intet.
Om jeg gav alle mine ejendele væk, om jeg ofrede mit liv for at få ære, men ikke havde kærlighed, da ville det intet gavne mig.
Kærligheden er barmhjertig og venlig. Kærligheden er ikke misundelig, ikke pralende eller indbildsk. Den gør ikke andre mennesker skamfulde og er ikke selvisk. Den lader sig ikke ophidse og bærer ikke nag. Den sørger, hvis nogen lider uret, men glæder sig, når sandheden sejrer. Kærligheden holder altid fast. Den er fuld af tillid, forventning og udholdenhed.
Så Guds rige i virkeligheden = Elsk Gud og elsk mennesker
Den kærlighed må vi bære ud i vores samfund, til alle dem vi møder.
Vi må bringe Shalom til verden, genopretning og kærlighed:
mellem Gud og mennesker
i mennesket
imellem mennesker
imellem mennesker og resten af skaberværket
DET er vores opgave.

Hvordan ser det ud?

Rønne Vineyard:
Julehjælp, personligt leveret med bøn for sygt barn. Barnet bliver helbredt, og søster og svoger begynder at komme i kirken (Hash siden 12 år)
Bøn og Bailey
Kirken i Kulturcentret
Medborgerne, erklæret ateist der efter et års samarbejde ønsker at komme i kirken
Familienetværk
Elsk Thisted
Related Media
See more
Related Sermons
See more