Åndelige erfaringer bygger bro

Bedealliancen 2019  •  Sermon  •  Submitted
0 ratings
· 4 views
Notes
Transcript
Sermon Tone Analysis
A
D
F
J
S
Emotion
A
C
T
Language
O
C
E
A
E
Social
View more →

Ideer

Acts 10:1–16 Danish CLV
1 I Cæsarea var der en mand ved navn Cornelius, som var officer i en militærafdeling, der hed Den Italienske. 2 Han var from og gudfrygtig, ligesom hele hans husstand; han gav folket mange almisser og bad bestandig til Gud. 3 En dag omkring ved den niende time så han tydeligt i et syn Guds engel, der kom ind til ham og sagde: »Cornelius!« 4 Han stirrede på englen og spurgte forfærdet: »Hvad er der, herre?« Englen sagde til ham: »Dine bønner og dine almisser er steget op til Gud og huskes hos ham. 5 Send nu nogle folk til Joppe efter en mand, der hedder Simon med tilnavnet Peter. 6 Han bor hos garveren Simon, hvis hus ligger ved havet.« 7 Da englen, som havde talt til ham, var gået, kaldte han på to af sine husfolk og på en from soldat blandt dem, der til stadighed var om ham. 8 Han forklarede dem det alt sammen og sendte dem så til Joppe. 9 Den næste dag, da de var undervejs og nærmede sig byen, gik Peter ved den sjette time op på taget for at bede. 10 Da blev han sulten og ville have noget at spise. Mens man tilberedte det, faldt han i henrykkelse, 11 og han så himlen åben og noget komme ned, som lignede en stor dug, der ved de fire hjørner blev sænket ned på jorden. 12 I den var der alle slags af jordens firbenede dyr og krybdyr og af himlens fugle. 13 Og en røst lød til ham: »Rejs dig, Peter, slagt og spis!« 14 Men Peter svarede: »Ikke tale om, Herre, for jeg har aldrig spist noget som helst vanhelligt og urent.« 15 Så lød røsten igen til ham, for anden gang: »Hvad Gud har erklæret for rent, må du ikke kalde vanhelligt.« 16 Dette skete tre gange, og straks efter blev det hele taget op til himlen.
act
Åndeligt søgende: Skal vi nedgøre deres åndelige oplevelser? Måske skal vi bare møde dem, som Peter gjorde, og så forkynde evangeliet for dem
Hvis ikke Peter havde overskredet grænsen, så havde vi ikke siddet her idag som kristne.
Gud bekræfter hans ord (Han både forberedte ændringen i både Peter og Cornelius, og han bekræftede det ved at HÅ faldt). Det var ikke noget Jesus ikke havde sagt - men de havde brug for at blive mindet om det.
Bed folk om at dele en åndelig oplevelse i praksis
Related Media
See more
Related Sermons
See more