Jesu Kristi blod

Lifegruppeoppgave  •  Sermon  •  Submitted
0 ratings
· 22 views

Hva sier Bibelen at Jesu blod har gjort for oss!

Notes
Transcript
Matthew 26:28 Bibelen.
For dette er mitt blod, paktens blod, som blir utøst for mange så syndene blir tilgitt.
Mark 14:24 Bibelen.
Og han sa til dem: «Dette er mitt blod, paktens blod, som blir utøst for mange.
Luke 22:20 Bibelen.
På samme måte tok han begeret etter måltidet og sa: «Dette begeret er den nye pakt i mitt blod, som blir utøst for dere.
John 6:53–56 Bibelen.
Jesus sa da til dem: «Sannelig, sannelig, jeg sier dere: Hvis dere ikke spiser Menneskesønnens kropp og drikker hans blod, har dere ikke livet i dere. Men den som spiser min kropp og drikker mitt blod, har evig liv, og jeg skal reise ham opp på den siste dag. For min kropp er sann mat, og mitt blod er sann drikk. Den som spiser min kropp og drikker mitt blod, blir i meg og jeg i ham.
John 19:34 Bibelen.
Men en av soldatene stakk ham i siden med et spyd, og straks kom det ut blod og vann.
Acts 20:28 Bibelen.
Ta vare på dere selv og på hele den flokken som Den hellige ånd har satt dere til å være tilsynsmenn for! Vær hyrder for Guds menighet, som han vant ved sitt eget blod.
Romans 3:24–25 Bibelen.
Men ufortjent og av hans nåde blir de kjent rettferdige, frikjøpt i Kristus Jesus. Ham har Gud stilt synlig fram for at han ved sitt blod skulle være soningsstedet for dem som tror. Slik viste Gud sin rettferdighet. For han hadde tidligere i tålmodighet holdt tilbake straffen for de synder som var begått.
Romans 5:9 Bibelen.
Når vi nå er blitt rettferdige ved Kristi blod, hvor mye mer skal vi ikke da gjennom ham bli frelst fra vreden!
1 Corinthians 10:16 Bibelen.
Velsignelsens beger som vi velsigner, gir det ikke del i Kristi blod? Brødet som vi bryter, gir det ikke del i Kristi kropp?
1 Corinthians 11:25 Bibelen.
På samme måte tok han begeret etter måltidet og sa: «Dette begeret er den nye pakt i mitt blod. Hver gang dere drikker av det, gjør det til minne om meg!»
Ephesians 1:7 Bibelen.
I ham har vi friheten, kjøpt med hans blod, tilgivelse for syndene. Så rik er Guds nåde,
Ephesians 2:13 Bibelen.
Men nå, i Kristus Jesus, er dere som var langt borte, kommet nær på grunn av Kristi blod.
Ephesians 2:16 Bibelen.
I én kropp forsonte han dem begge med Gud da han døde på korset og slik drepte fiendskapet.
Colossians 1:14 Bibelen.
I ham er vi kjøpt fri og har fått tilgivelse for syndene.
Colossians 1:20 Bibelen.
og ved ham ville Gud forsone alt med seg selv, det som er på jorden, og det som er i himmelen, da han skapte fred ved hans blod på korset.
Hebrews 9:12–14 Bibelen.
Ikke med blod av bukker og kalver, men med sitt eget blod gikk han inn i helligdommen én gang for alle og kjøpte oss fri for evig. Blodet av bukker og okser og asken av en kvige gjør hellig og ren i det ytre når det blir stenket på dem som er blitt urene. Hvor mye mer skal ikke da Kristi blod rense samvittigheten vår fra døde gjerninger, så vi kan tjene den levende Gud. For Kristus har i kraft av en evig Ånd båret seg selv fram som et feilfritt offer for Gud.
Hebrews 10:19–20 Bibelen.
Så har vi da, søsken, frimodighet ved Jesu blod til å gå inn i helligdommen, dit han har innviet en ny og levende vei for oss gjennom forhenget, som er hans kropp.
Hebrews 10:29 Bibelen.
Hvor mye strengere straff synes dere ikke den fortjener som har trampet Guds Sønn under fot, vanhelliget paktens blod som han selv er blitt helliget ved, og spottet nådens Ånd?
Hebrews 12:24 Bibelen.
til Jesus, mellommannen for en ny pakt, og til det rensende blodet som taler sterkere enn Abels blod.
Hebrews 13:12 Bibelen.
Derfor led også Jesus utenfor porten, for å hellige folket ved sitt eget blod.
Hebrews 13:20 Bibelen.
Fredens Gud, han som i kraft av en evig pakts blod førte den store hyrden for sauene, vår Herre Jesus Kristus, opp fra de døde,
1 Peter 1:2 Bibelen.
de som er utvalgt slik Gud, vår Far, på forhånd hadde bestemt, og ved Ånden innviet til å være lydige og til å bli renset ved Jesu Kristi blod. Nåde og fred være med dere i rikt mål!
1 Peter 1:18–19 Bibelen.
Dere vet at det ikke var med forgjengelige ting som sølv eller gull dere ble kjøpt fri fra det tomme livet dere overtok fra fedrene, det var med Kristi dyrebare blod, blodet av et lam uten feil og lyte.
1 John 1:7 Bibelen.
Men dersom vi vandrer i lyset, slik han selv er i lyset, da har vi fellesskap med hverandre, og blodet fra Jesus, hans Sønn, renser oss for all synd.
1 John 5:6 Bibelen.
Han, Jesus Kristus, er den som kom gjennom vann og blod – ikke bare med vannet, men med vannet og blodet. Og Ånden selv er vitne, fordi Ånden er sannheten.
1 John 5:8 Bibelen.
Ånden, vannet og blodet, og disse tre samstemmer.
Revelation 1:5–6 Bibelen.
og fra Jesus Kristus, det troverdige vitnet, den førstefødte av de døde og herren over jordens konger. Han elsker oss og har fridd oss fra våre synder med sitt blod og har gjort oss til et kongerike, til prester for Gud, sin Far – ham tilhører æren og makten i all evighet. Amen.
Revelation 7:14 Bibelen.
«Herre», svarte jeg, «du vet det.» Da sa han til meg: «Dette er de som kommer ut av den store trengsel, de har vasket sine kapper og gjort dem hvite i Lammets blod.
Revelation 12:11 Bibelen.
De har seiret over ham ved Lammets blod og ved det ordet de vitnet, og de hadde ikke livet så kjært at de ikke ville gå i døden.
Blod er dyrebart; mister en for mye av det, mister en livet. Blod er liv, og som livskilde får det en spesiell betydning i de Gamletestamentlige dyreoffringene. På forsoningsdagen (3. Mos. 16) ble blodet fra en okse og en geit stenket på alteret som forsoning for folks synd. Dyrets liv ble gitt på vegne av folkets liv. Dom og soning ble utført gjennom en overføring av menneskets synd til dyreofferet (3Mo 16: 20–22). I den første påsken hadde haima eller "blodet" til et lam den samme betydningen. Det ble strøket på dørene som et tegn på at en død allerede hadde funnet sted (dyret ble ofret), så dødens engel gikk forbi (2. Mosebok 12: 1–13).
I Det nye testamente er den primære referansen til det greske ordet haima til Kristi blod - som hele tiden henviser til ofrene fra Det gamle testamente. I de tre første evangeliene talte Jesus om sitt blod ved nattverdenen med henvisning til en ny pakt; det vil si Hans offerdød og dens forløsende betydning (Matt. 26:28; Markus 14:24; Lukas 22:20). Johannesevangeliet gir uttrykk for den samme tanken i en annen sammenheng: “Sannelig, jeg sier til dere, med mindre dere spiser menneskets sønn og drikker hans blod, har dere ikke noe liv i dere selv” (Johannes 6:53 , NASB). Jesu død er det middel som de troende kan ha li ved.
Apostelen Paulus 'skrifter forbinder også blodet med Kristi død. Ordet "blod" og begrepet "kors", blir brukt synonymt med Kristi død, som i disse to versene: "å ha gjort fred gjennom sitt blod på korset" (Col 1:20, NASB); og “dere som tidligere var langt borte, har kommet nær på grunn av Kristi blod” (Eph. 2:13, NASB).
Peter minnet leserne sine om at de var blitt forløst ved Kristi blod (1 Pet. 1: 2, 19). Når han kalte Kristus ”det lytefrie Guds lam”, kan han ha hatt i tankene enten den lidende tjeneren i Jesaja 53 eller Påskelammet, som begge hadde forløsende betydning i lesernes sinn. Til slutt hevdet forfatteren av hebreerne at hele det gamle testamentes system for å ofre fant sin endelige oppfyllelse i Kristi blod, gjennom hans offerdød (Hebr 9: 7–28; 13: 1–12). Kristus tok syndene på seg selv, ofret seg på korset, øste ut blodet for alle mennesker, og reiste seg igjen i endelig seier over døden - og dermed eliminerte han behovet for dyreoffer en gang for alle. Vi har nå tilgivelse og håp om evig liv gjennom Jesus Kristus vår frelser.
Carpenter, E. E., & Comfort, P. W. (2000). I Holman skattkammer av sentrale bibelord: 200 greske og 200 hebraiske ord definert og forklart (s. 238). Nashville, TN: Broadman & Holman Publisher.
Related Media
See more
Related Sermons
See more