Älä pelkää

Sermon  •  Submitted   •  Presented   •  31:27
0 ratings
· 16 views

p. Veijo

Files
Notes
Transcript
Sermon Tone Analysis
A
D
F
J
S
Emotion
A
C
T
Language
O
C
E
A
E
Social
View more →

Älä pelkää

Kirjoitin google haun sanasta Pelkään niin tuloksia tuli 2,8 miljoonaa alle sekunnissa. Vastaava hakutulos sanalla iloitsen oli vain 800 tuhatta
Nopealla selaamisella voi huomata että pelon aiheita on olemassa enemmän kuin koskaan ennen. Uutiset syöttää jatkuvalla syötteellä silmiemme eteen erinlaisia aiheita jotka antavat aihetta pelolle.
Kulkutaudit, työttömyys, talous, terveys, yksinäisyys.
Pelolla on monenlaisia vaikutuksia elämään.
Luonnollisesti ihmiset välttää asioita, jotka pelottaa. Eristäytyminen
Pelon hallinnassa on tärkeää oma asenne, kuin todellisen uhan välttäminen.
Sydän liitto on tutkinut asiaa ja huomannut että sydämmen terveydelle huolet aiheuttaa enemmän ongelmia kuin monet fyyseiset sairaudet.
Huolien vähentäminen on siis edullista myös silloin kun sairaudet on fyysisiä ja todellisia.
Esimerkki pelon ilmapiiristä
1 Samuel 17:4–7 R19331938
4 Niin filistealaisten joukoista tuli kaksintaistelija nimeltä Goljat, kotoisin Gatista. Hän oli kuuden kyynärän ja vaaksan pituinen. 5 Hänellä oli vaskikypäri päässänsä ja suomuspanssari yllänsä, ja rintahaarniska, joka painoi viisituhatta sekeliä, oli vaskea. 6 Ja hänellä oli säärissään vaskivarukset ja selässään vaskikeihäs. 7 Hänen peitsensä varsi oli niinkuin kangastukki, ja hänen peitsensä kärki, joka painoi kuusisataa sekeliä, oli rautaa. Ja kilvenkantaja kävi hänen edellänsä.
Tässä on esillä paljon syytä olla peloissaan.
1 Samuel 17:24–25 R19331938
24 Ja kun israelilaiset näkivät tuon miehen, pakenivat he häntä kaikki ja pelkäsivät suuresti. 25 Ja Israelin miehet sanoivat: “Katsokaa miestä, joka tuolla tulee! Hän tulee häpäisemään Israelia. Mutta sen miehen, joka surmaa hänet, kuningas tekee hyvin rikkaaksi ja antaa hänelle tyttärensä ja tekee hänen isänsä perheen veroista vapaaksi Israelissa.”
1 Samuel 17:32 R19331938
32 Ja Daavid sanoi Saulille: “Älköön kenenkään mieli masentuko hänen tähtensä. Palvelijasi käy taistelemaan tuota filistealaista vastaan.”
1 Samuel 17:38–40 R19331938
38 Ja Saul puki takkinsa Daavidin ylle ja pani vaskikypärin hänen päähänsä sekä panssarin hänen yllensä. 39 Ja Daavid sitoi hänen miekkansa vyölleen takin päälle ja yritti käydä, sillä hän ei ollut koskaan sellaisia koettanut. Niin Daavid sanoi Saulille: “En minä voi näissä käydä, sillä en ole koskaan tällaisia koettanut”. Ja Daavid riisui ne päältänsä. 40 Ja hän otti sauvansa käteensä, valitsi purosta viisi sileätä kiveä, pani ne paimenlaukkuun, joka hänellä oli linkokivisäiliönä, otti lingon käteensä ja meni filistealaista vastaan.
Ut:ssa on käytetty pelko sanaa 98 kertaan. Pelko ( fobeoo kreik). pelätä, olla peloissaa, olla kauhuissaan, vältellä, kunnioittaa.
- Raamattussa on kehoitettu olla pelkäämättä 64 kertaa
Psalm 91:1–7 R19331938
1 Joka Korkeimman suojassa istuu ja Kaikkivaltiaan varjossa yöpyy, 2 se sanoo: “Herra on minun turvani ja linnani, hän on minun Jumalani, johon minä turvaan”. 3 Sillä hän päästää sinut linnustajan paulasta, turmiollisesta rutosta. 4 Sulillansa hän sinua suojaa, ja sinä saat turvan hänen siipiensä alla; hänen uskollisuutensa on kilpi ja suojus. 5 Et sinä pelkää yön kauhuja, et päivällä lentävää nuolta, 6 et ruttoa, joka pimeässä kulkee, et kulkutautia, joka päiväsydännä häviötä tekee. 7 Vaikka tuhat kaatuisi sinun sivultasi, kymmenen tuhatta oikealta puoleltasi, ei se sinuun satu.
Pelon ilmapiiri voidaan voittaa ymmärtämällä peloin oikea luonne
Pelko yrittää hallita ja rajoittaa sinun elämääsi, mutta Jumala haluaa että luotat häneen enemmän.
Ezekiel 2:6–7 R19331938
6 Mutta sinä, ihmislapsi, älä pelkää heitä, äläkä pelkää heidän sanojansa, vaikka edessäsi on ohdakkeita ja orjantappuroita ja sinä asut skorpionien seassa; älä pelkää heidän sanojansa äläkä arkaile heidän kasvojansa, sillä he ovat uppiniskainen suku. 7 Vaan puhu heille minun sanani, kuulkoot tai olkoot kuulematta; sillä uppiniskaisia he ovat.
Jumala puhui Hesekielille joka asui skrorpionien seassa, ja sai kuulla pelottavaa puhetta.
Luke 1:11–13 R19331938
11 Silloin ilmestyi hänelle Herran enkeli seisoen suitsutusalttarin oikealla puolella. 12 Ja hänet nähdessään Sakarias hämmästyi, ja hänet valtasi pelko. 13 Mutta enkeli sanoi hänelle: “Älä pelkää, Sakarias; sillä sinun rukouksesi on kuultu, ja vaimosi Elisabet on synnyttävä sinulle pojan, ja sinun on annettava hänelle nimi Johannes.
Sakarias pelästyi enkeliä, joka oli tuomassa hänelle viestiä
Luke 5:7–11 R19331938
7 Niin he viittasivat toisessa venheessä oleville tovereilleen, että nämä tulisivat auttamaan heitä; ja he tulivat. Ja he täyttivät molemmat venheet, niin että ne olivat uppoamaisillaan. 8 Kun Simon Pietari sen näki, lankesi hän Jeesuksen polvien eteen ja sanoi: “Mene pois minun tyköäni, Herra, sillä minä olen syntinen ihminen”. 9 Sillä kalansaaliin tähden, jonka he olivat saaneet, oli hämmästys vallannut hänet ja kaikki ne, jotka olivat hänen kanssaan, 10 ja samoin myös Simonin kalastuskumppanit, Jaakobin ja Johanneksen, Sebedeuksen pojat. Mutta Jeesus sanoi Simonille: “Älä pelkää, tästedes sinä saat saaliiksi ihmisiä”. 11 Ja he veivät venheet maihin, jättivät kaikki ja seurasivat häntä.
Jeesuksen armon suuruus pelotti Pietaria
Oikea pelon kohde löytyy kun suhteutamme pelon oikeisiin mittasuhteisiin.
Sydänliitto antoi muutamia vinkkejä pelon vähentämiseksi nettisivuillaan siihen miten vähentää pelon aiheuttamaan sresssiä:
vältä uhkakuvia luovia uutisia,
Keskity harrastuksiisi ja tee niistä rutiineja,
Keskity asioihin joihin voit vaikuttaa sen sijaan että keskittyisit asioihin joihin et voi vaikuttaa
Hengitä syvään jo kolmesti syvää hengittäminen laskee sykettä ja vähentää stressi hormooneja kehossamme.
Related Media
See more
Related Sermons
See more