Bouwen aan je fundament

Sermon  •  Submitted
0 ratings
· 6 views
Notes
Transcript
Sermon Tone Analysis
A
D
F
J
S
Emotion
A
C
T
Language
O
C
E
A
E
Social
View more →

Introductie

Bedanken Ps Paul en Irma
Korte introductie van mezelf
Jari, 24 jaar uit Bodegraven
Mijn vers voor het komende jaar
Dit is een bijbeltekst die aan het einde van de bergrede komt. Hier heeft Jezus allemaal lessen gegeven aan zijn discipelen
Ieder die naar Mij toe komt en Mijn woorden hoort en ze doet, Ik zal u laten zien aan wie hij gelijk is. Hij is gelijk aan een man die een huis bouwde: hij groef en diepte uit en legde het fundament op de rots. Toen de hoge vloed kwam, sloeg de waterstroom tegen dat huis aan en kon het niet doen wankelen, want het was op de rots gefundeerd.
Lukas 6:47-48 HSV
Je komt bij Jezus, Je hoort Jezus en je doet wat Jezus zegt
Het woord van God is 100% Praktisch, alles wat in de bijbel staat is toepasbaar en zal je beschermen in de stormen van je eigen leven.
Verhaal van Lee Burns
Ik geloof dat Jezus het ook tegen ons zegt
Het is namelijk 1 ding om te horen wat Jezus zegt, maar het is het andere om te doen en geloven wat Jezus zegt.
Ik weet nog wel toen ik Jezus ging volgen dat ik na mijn doop ineens alles deed wat Jezus in zijn woord zei. Ik bad hele nachten door. Ik las 3 uur per dag uit mijn bijbel, was vrijgevig naar iedereen om mij heen en ik leefde lang en gelukkig. Nee dat is niet precies hoe het gegaan is.
Weet je wat er wel gebeurde, ik keek naar de mensen om mij heen die veel aan het bidden en Bijbellezen waren en probeerde datzelfde te doen. Maar kwam er vaak genoeg teleurgesteld uit omdat ik niet consistent kon zijn. Maar God is niet boos als we het niet in een keer lukt.

Heb genade bij het bouwen van je fundament

We leven in een generatie waar alles snel moet. Waar alles snel bij ons is. Je pakketjes worden als je ze vandaag besteld vaak morgen al geleverd. Je besteld online wat eten en binnen een uur staat er iemand aan de deur die je een heerlijke pizza geeft.
Paulus zegt: ‘En word niet aan deze wereld gelijkvormig, maar word veranderd door de vernieuwing van uw gezindheid om te kunnen onderscheiden wat de goede, welbehaaglijke en volmaakte wil van God is.’ - Romeinen 12:2 HSV
Vernieuwing hier betekent dat we constant bezig moeten zijn. Dat het langer duurt en dat het een proces is om je fundament te bouwen. God weet dat het een proces is om te veranderen en daardoor meer op Jezus te lijken.

Slot

“A setback is a setup for a comeback”
Wat zou er gebeuren als we elke dag proberen 1% beter te zijn dan gister? Als we elke dag 1% meer op Jezus gaan lijken en daarbij niet kijken naar de dingen die fout gaan maar zoals Paulus het zo mooi zegt in Filippenzen 3:13-14:
‘Broeders, ikzelf denk niet dat ik het gegrepen heb, maar één ding doe ik: vergetend wat achter is, mij uitstrekkend naar wat voor is, jaag ik naar het doel: de prijs van de roeping van God, die van boven is, in Christus Jezus.’
Laten we ons niet tegenhouden door tegenslagen en teleurstellingen uit het verleden maar laten we ons uitstrekken naar een hoopvolle toekomst waarbij we elke dag weer meer op Jezus mogen lijken om zo God’s koninkrijk te verkondigen op aarde.
Related Media
See more
Related Sermons
See more