Elsk din fjener.

Sermon  •  Submitted
0 ratings
· 7 views
Notes
Transcript
Matthæus 3: 43-48.
I har hørt, at der er sagt: ›Du skal elske din næste og hade din fjende.‹ Men jeg siger jer: Elsk jeres fjender, og bed for dem, der forfølger jer, for at I må være jeres himmelske faders børn; for han lader sin sol stå op over onde og gode og lader det regne over retfærdige og uretfærdige. Hvis I kun elsker dem, der elsker jer, hvad løn kan I så vente? Det gør tolderne også. Og hvis I kun hilser på jeres brødre, hvad særligt gør I så? Det gør hedningerne også. Så vær da fuldkomne, som jeres himmelske fader er fuldkommen!
Jeg er ved at prædike gennem Mattæus evangeliets, og noget af det jeg har lagt mærke til er hvordan, Jesus ikke blot underviser, med udlever det han underviser. (I modsætning til de religiøse leder). Noget af det jeg virkelig har lagt mærke til at hvordan Jesus igen og igen elsker sine fjender. Selv når han irettesætter farisæerne og de skriftkloge, er der næste altid en invitation til at vende om og følge Gud. Jesus taler håb og liv. Og selv da han er ved at dø beder Jesus for dem der slår ham ihjel. (Lukas 23:34 Men Jesus sagde: »Fader, tilgiv dem, for de ved ikke, hvad de gør.« Så delte de hans klæder ved at kaste lod om dem.)
Hvem? hvis ikke os hvem så?
Det var en af de tanker jeg fik, når jeg læste, om hvordan Jesus elskede sine fjender… Jesus kunne jo bare lade være med at tale med hans fjender, han viste endda de ville slå ham ihjel, og alligevel bliver Jesus ved med at fortælle om Gud og vise hvem han er til hans fjender… Tanken slog mig, ja, hvis ikke Jesus sagde noget hvem skulle så gøre det? (Derfor hvem skal elske mine fjender? Og hvem skal elske dine fjender hvis ikke dig?)
Nogle af Jer har prøvet at elske jeres fjender fordi kender til denne tekst, okay Gud jeg prøver at elske dem, - men hvad med det næste? Bed for dem der er efter dig/forfølger dig. Oh det synes jeg er endnu sværere, og ofte viser det mig mit hjertes tilstand, nå jeg sidder og ikke ønsker at bede for dem. Hvad med dig har du oplevet det samme? Og hvis Ja, hvordan kom du videre?
Når vi læser videre i teksten så giver Jesus en forklaring, Gud velsigner alle med sol og regn, I Danmark – er vi nogle gange velsignet med det ene mere en det andet. Men Jesus pointe er at Gud er god ved alle både onde og gode retfærdige og uretfærdige. (Så er der en parentes) –Jesus forklarer, hvordan kan I gøre en forskel I verden, hvis I ikke er forskellige fra alle andre? Eller er lige som tolderne og hedningerne. Ligesom den almendelige Dansker eller person fra København, - faktisk nok mere udlænding og svindlere -). Hvis i kun gør godt og elsker dem der elsker jer, så gør det ingen forskel for dem der ikke hører eller mærker Jesus kærlighed og hører om håbet i Christus. Hvis du ikke elsker din fjender hvem gør det så? Hvordan skal dine fjender blive forvandlet?
Har du oplevet at blive elsket af en fjende? Hvordan var det?
Har du elsket en fjende der blev til din bror eller søster i troen? Har du elsket en fejende og personen er endnu din fejende?
Ja ja, men det er jo umuligt at gøre, det skriver Mattæus selv: Så vær da fuldkomne. Men ingen undtagen Jesus er fuldkommen. Er et ordsprog i flere lande. Det kan jo ikke lade sig gøre at være lige som Jesus. Men Jesus og Peter siger vi skal være fuldkomne.
Men du har ret i os selv er det på ingen måde muligt, men ingenting er umuligt for Gud. Jesus Christus I os, Gud, og Helligåndens kraft gør det muligt at vi kan elske vores fjender. Er det let? Ik for mig. Hvad med dig?
Husk på da vi endnu var Guds fjende, døde Jesus på et kors efter at have levet uden synd, var kommet ydmygt til jorden, givet afkald på at blive tilbedt af engle, og kom til den verden der blev skabt via og til ham. Som spæd, verdens lys herre og frelser, hjælpeløs, et liv levet, Jesus forstår hvordan det er at være dig, og det viser hvordan Gud elskede først, han viser sin kærlighed til os imens vi var eller er langt fra Gud.
Det er Guds godhed der leder os til omvendelse, som Paulus skriver. Det er de gode nyheder at mens vi var fjeder og hjælpeløse i mørke, vredens børn og i oprør om Gud, vist Gud os sin kærlighed I Jesus, hvis ikke Gud havde gjort det, så ville vi endnu være hans fjender og i mørke. Men Gud har gjort det og vi læser om hvordan Jesus levede det ud, og dem der kunne se og hører vendte om, og søgte Guds rige. Få men nogle troede på hvem Jesus var. Men ikke før efter opstandelsen, begyndte de at tilbede Jesus, - og ikke før pinse fik de mod og kraft og mod til at fortælle andre om Guds nåde og kærlighed som Jesus havde vist dem.
Vi kan kun elske vores næste med den kærlighed vi har oplevet fra Jesus, og kun i kraft og forvandling af Hellig Ånden, er det muligt. – Men denne og mine prædikenerne er ikke om du skal bare tage dig sammen og prøve mere… Nej det er et kald til at lærer at Jesus endnu bedre at kende, og være overvældet at den kærlighed som Gud har vist os i Jesus. Det er vores kærlighed til Jesus der lader os i Helligånden leve vores tro ud og elske vores fjender og næste.
I vil som kirke og fællesskab kunne gøre en kæmpe forskel, hvor i bo, arbejder, fritid, skole, ved at elske jeres fjender (og også jeres næste). De vil få et glimt at Gud, og hans nåde, når I tjener på den måde, bed for og handle på det. (Jeg har ingen fjender – så har du sikker en masse venner og bekendte – og nogle der ikke kan lide dig eller du faktisk ikke kan lide, og ja start med at elske Gud, af hele din styrke, de nabo som dig selv og også din fjende. Nogle gange bo ens fjende i ens hus, børn kone, etc. Elsk dem folk ændrer sig ikke ved at vi ikke elsker dem). Vi kan kun elske, som vi forstår vi er blevet elsket, så når vores hjerter ikke ønsker at elske andre en os selv må vi se på Jesus igen, og minde os om hvor meget vi er blevet frelst fra og elsket af Gud i hans søn.
I dag som på Jesus tid, vil der være folk der ik vil høre og ikke ønsker at vende om og følge Jesus, der vil være folk der er interesseret og gerne vil høre mere, og folk der vender om og giver deres liv til Gud. Det er Guds kraft, der hjælper folk til omvendelse, I Guds kraft er det vores opgave at vise vi vores Far er Gud i himmelen, ved at elske vores fjender lige som Gud gjorde.
Må Gud velsigne hver enkelt her i dag, må vi ses klarere hvem Jesus er og blive forvandlet af Ham.
Related Media
See more
Related Sermons
See more