Christen zijn in een vijandige wereld

Door Handelingen  •  Sermon  •  Submitted
0 ratings
· 1 view
Notes
Transcript

Intro

lieve broeders en zusters,
Door heel het boek Handelingen heen zien we hoe de Here God op een machtige wijze door Zijn Heilige Geest mensen transformeert van ongeredde zondaren die verloren zijn tot kinderen van God. We zien hoe mensen veranderen door de kracht van de Heilige Geest. Hoe geloof en vertrouwen in de Heere bepalend is voor wat ze doen en laten. Soms bekruipt ons het gevoel dat zij meer bevoorrecht waren. Anders, alsof God hen tot supermensen had vermaakt. Maar dat beeld klopt niet. Ze waren slechts volgelingen van de Heere Jezus. Zwakke mensen die net als u en ik niets konden doen zonder de Heere Jezus (John 15:5) . Ze wisten dat ze een keer deze wereld moesten verlaten. Ze waren zich heel duidelijk bewust dat ze hier op aarde geen blijvende stad hadden maar de toekomstige zochten. (Hebr 13:14). Ze volgden de Heere Jezus in geloof.
We mogen altijd voor ogen houden dat geloven in de Heere Jezus voor iedereen dezelfde zegen meebrengt, maar ook dezelfde uitdagingen. We moeten allemaal beseffen dat we stervelingen zijn die onze hoop op de Heere Jezus hebben gesteld voor dit leven, en voor de eeuwigheid. (1 Cor 15:19) ‌Hij is een Heiland en een hogepriester die met ons mee Bidt en meevoelt. (Hebr 4:15) Hij weet wat we doormaken in dit leven en in deze wereld. Is dat niet heerlijk om te weten?
In de tekst gedeelte van vandaag zien we dat de christenen in de moeilijkheden komen. Het is een steeds terugkomend feit. Dat gelovigen, volgens van der weg door de wereld om hen heen gehaat en tegen gewerkt worden. Toen de heer Jezus op aarde wandelde waarschuwde hij ons daar al voor. (JOHN 16: 13) (MATTH 10: 17-20) En in Lukas (Lk 21:14) zegt de Heere ook nog eens: neem u daarom in uw hart voor niet vooraf te bedenken hoe gij u zult verdedigen…vertrouw op God, dat lezen we door heel de Bijbel heen.
Ps 4:6 “Breng offers van gerechtigheid en vertrouw op de heere.”
Ps 37:3 “Vertrouw op de heere en doe het goede;”
Ps 37:5-6 “Wentel uw weg op de heere en vertrouw op Hem: Híj zal het doen. Hij zal uw gerechtigheid tevoorschijn doen komen als het morgenlicht, uw recht doen stralen als de middagzon.”
Ps 62:9 “Vertrouw op Hem te allen tijde, volk; stort uw hart uit voor Zijn aangezicht. God is voor ons een toevlucht.”
Maar gelovigen zoals David getuigen er ook van dat dit de weg is.
Ps 56:4 “Op de dag dat ik vrees, vertrouw ík op U.”
Ps 91:2 “Ik zeg tegen de heere: Mijn toevlucht en mijn burcht, mijn God, op Wie ik vertrouw!”
Ps 115:11 “U die de heere vreest, vertrouw op de heere, Hij is hun hulp en hun schild.”

Toon de Heere Jezus in de verdrukking.

Het onderwijs van de apostelen was hetzelfde als van de Here Jezus.

Volhardt in de verdrukking.

Bidden in de verdrukking

Related Media
See more
Related Sermons
See more