Uskon kuuliaisuus

Sermon  •  Submitted   •  Presented   •  45:18
0 ratings
· 53 views
Files
Notes
Transcript
Sermon Tone Analysis
A
D
F
J
S
Emotion
A
C
T
Language
O
C
E
A
E
Social
View more →

Paavavali paljastaa mikä on armon ja apostolin viran tarkoitus
Romans 1:1–6 R19331938
Paavali, Jeesuksen Kristuksen palvelija, kutsuttu apostoli, erotettu julistamaan Jumalan evankeliumia, jonka Jumala on edeltä luvannut profeettainsa kautta pyhissä kirjoituksissa, hänen Pojastansa—joka lihan puolesta on syntynyt Daavidin siemenestä ja pyhyyden hengen puolesta kuolleistanousemisen kautta asetettu Jumalan Pojaksi voimassa—Jeesuksesta Kristuksesta, meidän Herrastamme, jonka kautta me olemme saaneet armon ja apostolinviran, että syntyisi uskon kuuliaisuus hänen nimeänsä kohtaan kaikissa pakanakansoissa, joihin tekin, Jeesuksen Kristuksen kutsumat, kuulutte:
että syntyisi uskon kuuliaisuus hänen nimeänsä kohtaan ...
Mitä kaikkea tämä tarkoittaa?
Hebrews 11:1 R19331938
Mutta usko on luja luottamus siihen, mitä toivotaan, ojentautuminen sen mukaan, mikä ei näy.
Tässä määriteltiin usko luotetaan ja ojentaudutaan sen mukaan mikä ei näy.
Emme siis näe sitä minkä mukaan ojentaudumme. Jos näkisimme niin siihen ei enään tarvittaisi uskoa.
2 Corinthians 5:7 R19331938
sillä me vaellamme uskossa emmekä näkemisessä.
Mitä sitten on on kuuliaisuus?
Samuel ja Saul kävivät keskustelua
1 Samuel 15:22 R19331938
Silloin Samuel sanoi: “Haluaako Herra polttouhreja ja teurasuhreja yhtä hyvin kuin kuuliaisuutta Herran äänelle? Katso, kuuliaisuus on parempi kuin uhri ja tottelevaisuus parempi kuin oinasten rasva.
Kuuliaisuus on parempi kun uhri… ja tottelevaisuus on parempi kuin oinasten rasva...
Aika hurja ajatus että uhri jää kakkoseksi tottelevaisuudelle, mutta se käy järkeen kun ajatellaan seuraavaa raamatun paikkaa.
Matthew 5:23–25 R19331938
Sentähden, jos tuot lahjaasi alttarille ja siellä muistat, että veljelläsi on jotakin sinua vastaan, niin jätä lahjasi siihen alttarin eteen, ja käy ensin sopimassa veljesi kanssa, ja tule sitten uhraamaan lahjasi. Suostu pian sopimaan riitapuolesi kanssa, niin kauan kuin vielä olet hänen kanssaan tiellä, ettei riitapuolesi vetäisi sinua tuomarin eteen ja tuomari antaisi sinua oikeudenpalvelijalle, ja ettei sinua pantaisi vankeuteen.
Jumalalle ei riitä sunnuntain kristillisyys vaan meidän tulee olla kuuliaisia koko elämällämme. Elämämme julistaa kristusta joka hetki.
Ei Jumalalle kelpaa se että täytämme osan laista. Jos haluamme lähteä lain tielle niin meidän tulee täyttää koko laki.
Matthew 5:27–29 R19331938
Te olette kuulleet sanotuksi: ‘Älä tee huorin’. Mutta minä sanon teille: jokainen, joka katsoo naista himoiten häntä, on jo sydämessään tehnyt huorin hänen kanssansa. Jos sinun oikea silmäsi viettelee sinua, repäise se pois ja heitä luotasi; sillä parempi on sinulle, että yksi jäsenistäsi joutuu hukkaan, kuin että koko ruumiisi heitetään helvettiin.
Miten vaikeaa onkaan olla kuuliainen Jumalalle omassa voimassaan?
Katsotaan millainen kuuliaisuus meidän edeltäjällä Aabrahamilla oli
Genesis 22:1–2 R19331938
Näiden tapausten jälkeen Jumala koetteli Aabrahamia ja sanoi hänelle: “Aabraham!” Hän vastasi: “Tässä olen”. Ja hän sanoi: “Ota Iisak, ainokainen poikasi, jota rakastat, ja mene Moorian maahan ja uhraa hänet siellä polttouhriksi vuorella, jonka minä sinulle sanon”.
Ei mikään pieni kuuliaisuuden koetus
Kuinka Aabraham tähän vastasi?
Genesis 22:3 R19331938
Varhain seuraavana aamuna Aabraham satuloi aasinsa ja otti mukaansa kaksi palvelijaansa sekä poikansa Iisakin, ja halottuaan polttouhripuita hän lähti menemään siihen paikkaan, jonka Jumala oli hänelle sanonut.
Voin hyvin ymmärtää että tämä tapahtuma saa ihmiset vihan valtaan. Varsinkin jos on Jumalasta julma kuva.
Seuraava paikka ehkä hieman kuvaa Aabrahamin uskoa.
Genesis 22:7–8 R19331938
Iisak puhui isällensä Aabrahamille sanoen: “Isäni!” Tämä vastasi: “Tässä olen, poikani”. Ja hän sanoi: “Katso, tässä on tuli ja halot, mutta missä on lammas polttouhriksi?” Aabraham vastasi: “Jumala on katsova itselleen lampaan polttouhriksi, poikani”. Ja he astuivat molemmat yhdessä.
Aabrahamilla saattoi olla näin kova usko armahtavaan ja laupiaaseen JUmalaan. Ei Jumala voi olla niin Julma että koettelee minua niin pitkälle että surmaisin oman poikani.
Jumala kuitenkin tuli tekemään niin Uhraamalla Jeesuksen joka VAPAAEHTOISESTI asettui uhriksi ihmiskunnan edestä.
Aabrahamin usko koitui myöskin siunauksesksi koko kansakunnalle.
Genesis 22:12–18 R19331938
Niin hän sanoi: “Älä satuta kättäsi poikaan äläkä tee hänelle mitään, sillä nyt minä tiedän, että sinä pelkäät Jumalaa, kun et kieltänyt minulta ainokaista poikaasi”. Niin Aabraham nosti silmänsä ja huomasi takanansa oinaan, joka oli sarvistaan takertunut pensaikkoon. Ja Aabraham meni, otti oinaan ja uhrasi sen polttouhriksi poikansa sijasta. Ja Aabraham pani sen paikan nimeksi “Herra näkee”. Niinpä vielä tänä päivänä sanotaan: “Vuorella, missä Herra ilmestyy”. Ja Herran enkeli huusi Aabrahamille toistamiseen taivaasta ja sanoi: “Minä vannon itse kauttani, sanoo Herra: Sentähden että tämän teit etkä kieltänyt minulta ainokaista poikaasi, minä runsaasti siunaan sinua ja teen sinun jälkeläistesi luvun paljoksi kuin taivaan tähdet ja hiekka, joka on meren rannalla, ja sinun jälkeläisesi valtaavat vihollistensa portit. Ja sinun siemenessäsi tulevat siunatuiksi kaikki kansakunnat maan päällä, sentähden että olit minun äänelleni kuuliainen.”
Aabrahamin usko konkretisoitui ja Herra osoitti sijaisuhrin Iisakin tilalle.
Tässä on myös kuva sijaisuhrista. Jollainen Jeesus oli. Hänen usko myös tuli koeteltua. Jeesuksella oli usko kolmannen päivän ylösnousemuksesta
Matthew 17:22–23 R19331938
Ja kun he yhdessä vaelsivat Galileassa, sanoi Jeesus heille: “Ihmisen Poika annetaan ihmisten käsiin, ja he tappavat hänet, ja kolmantena päivänä hän nousee ylös”. Ja he tulivat kovin murheellisiksi.
Myös Jeesuksen usko konkretisoitui… Hän nousi kuolleista kolmantena päivänä.
Tässä meille määriteltiin kuuliaisuutta. Kuuliaisuutta kuolemaa uhmaten. Tai kuuliaistuutta kuolemata välittämättä.
Aika vakavasta asiasta on kysymys kuuliaisuudessa.
Mitä tämä uskon kuuliaisuus sitten tarkoittaa tänä päivänä?
miten voin olla kuuliainen ?
mille minun tulee olla kuuliainen?
1. Jumalan sanalle= Kristukselle joka on Jumalan sana
John 1:1 R19331938
Alussa oli Sana, ja Sana oli Jumalan tykönä, ja Sana oli Jumala.
John 1:14 R19331938
Ja Sana tuli lihaksi ja asui meidän keskellämme, ja me katselimme hänen kirkkauttansa, senkaltaista kirkkautta, kuin ainokaisella Pojalla on Isältä; ja hän oli täynnä armoa ja totuutta.
Colossians 3:1–5 R19331938
Jos te siis olette herätetyt Kristuksen kanssa, niin etsikää sitä, mikä on ylhäällä, jossa Kristus on, istuen Jumalan oikealla puolella. Olkoon mielenne siihen, mikä ylhäällä on, älköön siihen, mikä on maan päällä. Sillä te olette kuolleet, ja teidän elämänne on kätkettynä Kristuksen kanssa Jumalassa; kun Kristus, meidän elämämme, ilmestyy, silloin tekin hänen kanssaan ilmestytte kirkkaudessa. Kuolettakaa siis maalliset jäsenenne: haureus, saastaisuus, kiihko, paha himo ja ahneus, joka on epäjumalanpalvelusta,
2. Pyhälle Hengelle
Romans 8:15–17 R19331938
Sillä te ette ole saaneet orjuuden henkeä ollaksenne jälleen pelossa, vaan te olette saaneet lapseuden hengen, jossa me huudamme: “Abba! Isä!” Henki itse todistaa meidän henkemme kanssa, että me olemme Jumalan lapsia. Mutta jos olemme lapsia, niin olemme myöskin perillisiä, Jumalan perillisiä ja Kristuksen kanssaperillisiä, jos kerran yhdessä hänen kanssaan kärsimme, että me yhdessä myös kirkastuisimme.
Tässä kärsimyksellä tarkoitetaan, hetken kestävää ahdistusta. Hetki on lyhyt aika iankaikkisuudessa.
Romans 8:18–24 R19331938
Sillä minä päätän, että tämän nykyisen ajan kärsimykset eivät ole verrattavat siihen kirkkauteen, joka on ilmestyvä meihin. Sillä luomakunnan harras ikävöitseminen odottaa Jumalan lasten ilmestymistä. Sillä luomakunta on alistettu katoavaisuuden alle—ei omasta tahdostaan, vaan alistajan—kuitenkin toivon varaan, koska itse luomakuntakin on tuleva vapautetuksi turmeluksen orjuudesta Jumalan lasten kirkkauden vapauteen. Sillä me tiedämme, että koko luomakunta yhdessä huokaa ja on synnytystuskissa hamaan tähän asti; eikä ainoastaan se, vaan myös me, joilla on Hengen esikoislahja, mekin huokaamme sisimmässämme, odottaen lapseksi-ottamista, meidän ruumiimme lunastusta. Sillä toivossa me olemme pelastetut, mutta toivo, jonka näkee täyttyneen, ei ole mikään toivo; kuinka kukaan sitä toivoo, minkä näkee?
Meillä on näkyyvää suurempi toivo jonka varassa voimme elää todeksi nuo paavalin sanat:
että syntyisi. Uskon kuuliaisuus Hänen nimeään kohtaan...
Usko tulee kuulemisesta
Romans 10:17 R19331938
Usko tulee siis kuulemisesta, mutta kuuleminen Kristuksen sanan kautta.
Eletään yhdessä seurakunnan kanssa ja tutkitaan sanaa niin saamme uskoa joka tuottaa kuuliaisuutta.
Paavavali paljastaa mikä on armon ja apostolin viran tarkoitus
uskon kuuliaisuus
Mitä on usko ?
Mitä on kuuliaisuus ?
Mitä tämä uskon kuuliaisuus tarkoittaa sinulle ?
Meillä on tätä näkyvää suurempi toivo jonka varassa voimme elää todeksi nuo paavalin sanat:
Related Media
See more
Related Sermons
See more